Gamester - counter strike portal


UMAX přichází na trh s novou klávesnicí

02 Zář 2009

Podsvícené klávesnice jsou na trhu už několik let. Podsvícené klávesnice více barvami už jsme také viděli. Za kvalitní podsvícení jsme si však vždy museli připlatit. Firma UMAX teď přišla na trh s novou klávesnicí, která nabízí hned několik možností podsvícení kláves, k tomu velice stylový design a cenou pod 1.000,- Kč. 

 

Společnost UMAX přišla s novinkou svého sortimentu a to klávesnicí s označením BL-741 LUMI. Pro ty co řeknou, že podobnou klávesnici už viděli, tak je to tím, že se UMAX nechala inspirovat svou vlastní existující řadou EL. Novinka dle výrobce zachovává preciznost, komfort, tichý chod a pohodlný ergonomický tvar.

SuperSlim design však alespoň mně příliš lákavý nepřipadá. Jsem zastáncem klasického rozložení kláves a to i za předpokladu větších rozměrů klávesnice. Stejně tak rozporuplný může být názor na notebookovou technologii kláves, který je vždy o zvyku daného uživatele. Lákadlem této klávesnice má být ale především a LED technologie, která nabízí 3 barvy podsvícení a 8 stupňů


UMAX BL-741 LUMI by se pak měla prodávat za 999,- Kč i s DPH



 

Další variantou pak může být, už ale o něco dražší, SAITEK Eclipse II Keyboard CZ, která se dá pořídit kolem 1300,-  Také nabízí několik druhů barev podsvícení (červená, modrá, fialová), ale narozdíl od UMAXu nabídne klasické rozložení kláves a standardní velikosti tlačítek, jako jsme zvyklí u normálních klávesnic. Příjemné práci pak napomáhá posuvná podpěra zápěstí, kterou si můžete nastavit přesně tak, jak vyhovuje vám.

 

 

Saitek Eclipse II už ale není taková novinka, sám ji vlastním cca 6 měsíců a jsem s ní naprosto spokojený a to právě díky nabízené pohodlnosti a komfortu. Za tu dobu cenou klesla o 300 korun.

 


 

 

A jaké jsou Vaše požadavky na klávesnici? Já měl tyto: Černá, podsvícená, standardní rozložení kláves.. Podle čeho klávesnici vybíráte Vy?

  |   Tags:   |   Autor: Duska

Obrázek uživatele Duran_CZECH

pěkná novinka.
Klavesnice u mě musí mít nízké tlačítka tedy slim. Nemam rád vysoké tlačítka (tužší stisk). Rozložení ale musí být klasické, ne že jsou šipky narvané na ostatní tlačítka jak u NB, taky BackSpace musí být dvojitý, na takových drobnostech si zakládám a fakt je ten, že jsem si nedávno pořízoval novou klávesnici a vybíral jsem dost těžce.

Podsvícení atd, neřeším, při psaní na klávesy nekoukám.

Ta druhá co je zde by mi vyhovovala rozložením, to je super, ale ta vysoká tlačítka, děs běs.


Obrázek uživatele Duska

to já sice taky ne, ale večer je to pohodlnější u CS kdyz chci bindem někomu dat slap a neukliknout se na slay :D


Obrázek uživatele Duran_CZECH

Tak jo, najde se docela široké uplatnění při nočním provozu, ale na druhou stranu, USB lampiček a podobných levných bikáren jsou plné obchody, tak proč zbytečně připlácet za takové klávesnice, které krom toho podsvícení nejsou ničím zajímavé :)


Obrázek uživatele PetaCZ

Tak pis bez chyb (rozsvit si nebo si kup klavesnici s podsvicenim) a nepotrebujes dvojity backspace :-)

Co ja minimalne potrebuju, jsou velika funckni tlacitka F1-F12 + samozrejme ESC.

Pak asi i vetsi enter a backspace myslim ze mam doma maly.

Kdyz je maly backspace, tak se klavesa s obracenym lomitkem vejde vedle nej a nestrasi u enteru a pak nechapu, proc na nektere klavesnice davaji k levemu shiftu tu samou klavesu s obracenym lomitkem. To mam ted v praci a nejak nechapu.

Jinak ja mam Chicony za asi 200 a jsem s nim spokojeney. Akorat uz je trochu vic spinava.


Obrázek uživatele Duran_CZECH

Ale psát bez chyb, na co ? Na ICQ ? Ať mi ti lidi políbí prdel... :-D

Backspace musím mít velký. Často se vracím a nebo nějak chci zaměnit slovo a jak říkám, nekoukám na klávesy a pak, když je Backspace malý, tak mačkám nějaké voloviny místo toho.

a funkční tlačítka mi zrovna užší třeba nevadí, ale vadí mi, když třeba Insert, home, delete apod je nasrané někde kde to být vůbec nemá (jak na NB třeba)


Obrázek uživatele LeBaux

ta saitek je este v pohode ale za tu umax by som nedal ani 5 korun. Hlavne vsetky klavesy najebane na kope, F ka pospajane s dalsimi funciami, sipky zapustene do main casti... strasne.


Obrázek uživatele DAcAN

me jako celkem zarazil ten "tichy chod", ony existuji i klavesnice, ktere jsou hlucne?


Obrázek uživatele dw4rF_cz

Tak já bych si nekoupil ani jednu :D je teda pravda že podsvícení by se hodilo večer - sice existují lampičky a podobný věci, ale to třeba v létě zase naláká spoustu komárů (cožvlastně naláká i monitor) :-D

jinak ta první, rozložení kláves sucks, to bych s eposral na tom hrát CSko, a druhá - jsem zvyklý na menší profil tlačítek, jako na notebooku.

Jinak od klávesnice vyžaduju právě nízká tlačítka a standartí rozložení. Jinak je mi to jedno. mám tedka černostříbrnou Genius - asi za 300 kč, stačí bohatě, jelikož klávesnice tak v rozmezí 3-5 měsíců vždy kupuju novou :)


Obrázek uživatele gemkio

to já mám už asi 2 roky stejnou co sem dostal ke compu uplně oobyčejnou a stačí bohatě, a na klavesnici mi svítí monitor


Obrázek uživatele Tumy.cz

no to je trapny klavenice,ale libi se m barvy akorat je to normalni klaves


Obrázek uživatele DAcAN

wow


Obrázek uživatele Duska

pěkně tumy :D


Obrázek uživatele Duran_CZECH

Jinač dám tu i tu, kterou použvám já, koupil jsem ji funglovku za 150 :)

http://www.chip.de/ii/175000692_ffd409e3bc.jpg

tlačítka má pohodlné, akorát mi chvíli trvalo, než jsem si zbykl na ten úzký Enter (nicméně mam dost i ve zvyku mačkat ten numerický)


Obrázek uživatele TriP

No tak ja jsem si tak pred rokem a pul koupil na AUKRU bezdrat Logitech Mx3100 s mysi Mx1000, prislo me to na 1500. A jsem nadmiru spokojen, mys jsem po roce prodal za necelou 1000. Takze se mi velka cast vrtila. Velikost tlacitek je neco mezi notebookovou a normalni, ale stisk je krasne mekej. Na hrani ji nepouzivam, na to mam od A4techu x100, ktera ma velmi atypicky tvar a chybi tam spostu beznych klaves, ma pogumovane wsad, takze clovek i za tmy pozna, kde jsou ta prava tlacitka:) Navic ma notebookovej stisk, takze uplne parada. A navic me na aukru nova stala pouhych150kc. Proste aukro forever:)


Obrázek uživatele zexen

Skor by som bral Razer Lycosa...dost draha, ale ma protismykove pogumovane klavesy, podsvietenie...atd...to si mozete pozriet na pgs...zatial hrajem na notebooku takze je to jedno ale na lan by som si ju uz bral...

   

PUBLIC: 6 / 16
de_dust2
217.112.171.103:27015 Připojit přes Steam
AIM: 0 / 10
fy_simpsons
217.112.171.103:27016 Připojit přes Steam
Deathmatch: 0 / 20
de_dust2
217.112.171.103:27017 Připojit přes Steam
GunGame: 0 / 16
gg_baddust
217.112.171.103:27019 Připojit přes Steam
AWP: 0 / 10
sniperwar2
217.112.171.103:27020 Připojit přes Steam
Paintball: 0 / 16
cs_paintball
217.112.171.103:27022 Připojit přes Steam
TeamSpeak 3: 19 / 512 ts3.gamester.cz:9987 Připojit na TeamSpeak 3 server
Internetové připojení serveru zabezpečuje společnost AVONET.
Servery jsou umístněny přímo na velkokapacitní lince ve Zlíně, čímž je zajištěna stabilita a rychlá odezva herních serverů.



RSS kanál

Syndikovat obsah

Doporučujeme


Facebook a Twitter

gamester je na facebooku

Follow gamester_cz on Twitter


Credits

Gamester.cz je český portál nejen o legendární hře Counter Strike.


Author: PetaCZ
Design: www.ondrejcarda.com
CMS: Drupal založený na Nitobe

© 2006 Gamester.cz
Jakékoliv kopírování obsahu webu včetně převzetí či šíření článků je bez souhlasu autorů zakázáno.