Gamester - counter strike portal


Filmová recenze - Neznámý (Unknown)

01 Čer 2011

 Liam Neeson, si zaslouží velkou pozornost nejen po filmu Taken, ale hlavně, protože je to frajer.

O filmu:

  Za Neznámým stojí chlapík jménem Jaume Collet-Serra, který má za sebou sice jen tři filmy, ale všechny jsou aspoň trochu veřejnosti známé. Chopil se pokračování sportovního dramatu o nagelovaných "sportovcích" Góóól! II, dále oddechový horror Dům voskových figurín a nakonec slušně vypadající nervák Orphan. Teď menší porovnání výdělků dvou podobných filmů. Taken si s rozpočtem $25mil zaslouženě vydělal $226mil a Unknown s opět skromným rozpočtem $30mil si vydělal $130mil.

O příběhu:

  Biochemik Dr. Martin Harris (Liam) letí se svou dražší polovičkou do Berlína na veledůležitou konferenci, na které má převést svůj projekt. Shoda náhod zapříčiní vážnou nehodu, po které se probudí v nemocnici s amnézií a bez své ženy, kterou později najde, ale pro změnu si ona nepamatuje jeho. Zmatený a úplně sám se potuluje Berlínem a snaží se tento problém vyřešit, ale řešení není nic, na co by byl připraven.
  Velké očekávání jsem měl v tento film, mladý padavane. Když je v mém hledáčku něco, co hodlá ve velké míře ovlivnit mé filmové nadšení, nedívám se na ani na trailer, abych se o nic nepřipravil. Plakát mi jen přidal k mému přesvědčení, že to bude ve stylu Taken a to mi ke spokojenosti stačilo. Ale nebylo tomu tak. Po shlédnutí, mě zarazil samotný plakát, na kterém Liam svírá nablejskanou pistoli. Možná mi to uniklo, ale v celém filmu jsem nepostřehl, že by nějakou střelnou zbraň v ruce držel. Vše to začíná tak nadějně, přes všechny ty náhody, které jsou opravdu náhody a ne žádné filmařské fígly, se dostaneme do napínavého a v celku nepředvídatelného trilleru, který si z žánru bere všechny potřebné ingredience. A pak, pak se to všechno podělá. Filmaři to trochu přepískli se zvraty, kterých je víc než dost a pomalu jsem se do toho zamotával. Poslední čtvrtina filmu si nebere servítky s nějakou logikou a bere to hodně po hlavě, což je diametrálně odlišné od zbytku. Zápletka mě překvapila, protože z daných indicií by se z toho mohla poskládat klidně i duchařina či nějaké sci-fi. Celou dobu jsem čekal, že je Liam zase nějaký agent a všem tam vypráší kožich, ale když jsem se smířil s biochemikem, opět přišel agent připravený ten kožich někomu vyprášit. Logika a promyšlenost jsou charaktery, které provází celý film a proto mě samotné finále zaskočilo. Byla to jednotvárná rubačka, kdy Liam zabil padoucha a bomba rozmetala barák. S tak vyostřeným trillerem jsem očekával nějaké vkusnější zakončení s trochu toho myšlenkového pochodu, ale marně. Samotná šifra, která byla k nepřehlédnutí již při prvním otevření knihy moc nezabodovala. Jednoduchá šifra stránka, řádek, slovo, která byla ve filmech použita nesčetněkrát a navíc mě ani nepřekvapilo její použití. Snímek má slušivý šmrnc francouzského artu a akční kamera se zajímavými záběry se naprosto vymyká americkému stylu. Film je sice natočen dle nějaké předlohy, přesto si nedokážu odpustit poznámku o podobnosti s filmem Hra, z které si bere naprosto beznadějnou situaci hlavního hrdiny, který nemá svou identitu a potká divokou undergroudovou dívku se kterou jde všechno líp. A určitá podobnost je tu i s filmem 48 hodin v Paříži. Akční scény nejsou doménou toho snímku, který ani akční být nemá a pro svůj rozpočet ani nemůže.

O obsazení:

  Liam Neeson je frajer! a na film jsem se pak díval výhradně jen kvůli němu. Byl to právě on, kdo příběhu dodával šťávu, ne scénář, on.
  Aidan Quinn jako nástupce za Liama s drsným výrazem, ale jinak zas tak drsný nebyl.
  Bruno Ganz zahrál něco nevídaného a přesně takový herci dělají z průměrného filmu něco víc.
  Diane Kruger vystihla undergroudovou dívku zcela přesně a když k tomu připočtete její krásu ...
  January Jones je andělská mrcha. Okouzlující panička s ďábelským úmyslem si rozhodně nepokazila svou reputaci.

Verdikt: 6/10

Taken No.2 se nekoná a tak tahle průměrná detektivka nejspíš dospěje k zapomnění. Neustálé dějové zvraty a spackané finále si přinesli svou daň, ale skvělé herecké obsazení v čele s Liamem Neelsonem a Bruno Ganzem mají ještě co říct. CSFD

 Podobné filmy:

48 hodin v Paříži
Hra
96 hodin

 

  |     |   Autor: konysua

Obrázek uživatele Majaaczek

Me tak napada.. Proc nezkusis delat recenze ha hlavni stranku? Plodny jsi dost, tak kdybys daval jednou, nebo dvakrat za tyden recenzi na hlavni stranku, tak by to ozilo.


Obrázek uživatele Majaaczek

ty blogy jsou takovy zakopany tady bokem.


Obrázek uživatele konysua

1. nikdo se mě ještě nezeptal jestli bych to chtěl dát na hlavní stranu. Já to nikomu vnucovat nebudu, zvlášť když se to většině nelíbí.
2. že je to zakopané, s tím nic nenadělám a pokud jsem na fóru četl dobře, tak to chcete hodit někde úplně dolů.
3. jestli by to teda vyšlo, tak bych opravdu potřeboval nějakou zručnou korekci (expert jako ty by se hodil), protože se tu rozmáhá trend sekýrovat lidi ne za obsah, ale vše ostatní.
4. vše co gamesteru pomůže a mohu s tím něco udělat má mou podporu
5. moje recenze nejsou aktuální. V kině jsem nebyl ani nepamatuju a vše si s stahuju hned jak to vyjde na dvd.

Možná by bylo nejlepší udělat na fóru anketu


Obrázek uživatele Majaaczek

2) dolu se chteji dat odkazy na blogy, je to v ramci preusporadani stranky.. Ale to bych neresil.

3) Ja se toho klidne ujmu. Muzes mi to posilat na mail majaaczek@gamester.cz. Mi chodi smsky o doruceni, takze o tom vim hned a jak bude cas, tak sednu a projedu ti to. Tenhle jsem necetl, ale z poslednich mam dojem, ze se zlepsujes, takze toho asi moc na opravu nebude, takze cas na to bych mel mit.

5) co se tyc eaktuality, tak to je celkem jedno. Davas tu spoustu filmu, ktere jsem ja jeste nevidel, ac jsou jakkoli stare.


Obrázek uživatele DAcAN

Souhlasim s Majakem, ja ti to chtel navrhnout uz driv (mozna jsem to i nekde do komentu psal). Vydavat to pravidelne jeden den v tydnu, urcite to ozivi web. A je jedno, ze to nejsou zrovna filmy, co jdou prave v kinech, ikdyz jak se divam, tak vetsinou pises o novych filmech.


Obrázek uživatele 4154

Radsi se budu divat na recenze filmu co jsou na netu v DVD kvalite nez se divat na filmy co jsou zrovna v kine a bude jim trvat 3 mesice nez budou v poradne kvalite na netu.

Tedka si budu celkem dlouho cekat na film Source code. :(

Edit: Zrovna vcera me kamos tenhle film doporucoval tak se nanej jdu podivat.


Obrázek uživatele konysua

jn, nevydělávám tolik, abych každý týden dřepěl v kině, i když bych si to přál. Ale jestli to vyjde a návštěvnost se zvýší tak budu spokojen a doufám, že nejen já. A jestli to bude nějak významně lepší, tak by mě mohl avonet peněžně sponzorovat a já bych mohl psát čerstvé recenze a možná si později otevřu i vlastní kino :D
Ale máš pravdu, většina z vás to dělá stejně jako já a kdybych napsal recenzi na aktuální film z kina, tak se tady asi neozve nikdo.
Source code bude pecka, na moviezone dostal 10/10, což svědčí za vše.


Obrázek uživatele konysua

Celkem by mě zajímalo, jestli někdo viděl tenhle film. Četl vůbec někdo tu recenzi? :D


Obrázek uživatele mini

Nechci nějak hanit tvoje dílo, ale musím říct, že kdyby to mělo jít na hlavní stránku jako novinka, tak by to vážně chtělo nějakou korekturu.
Přečetl jsem si jenom začátek a konec, ale i to mi v tomhle směru docela stačilo. Dost mi to přišlo jako kdyby ses ani nenamáhal to po sobě alespoň jednou před odesláním přečíst.

Namátkou třeba hned první věta: "Liam Neeson, si zaslouží velkou pozornostsi nejen po filmu Taken"

Z toho konce pak třeba:
"Liam Neeson je frajer! a na film jsem se pak díval výhradně jak kvůli němu."
"Bruno Ganz zahrál něco nevídaného a přesně jakový herci dělají z průměrného filmu něco víc."
"Neustálé dějové zvraty a spackané finále si přinesli svou oběd"

U toho posledního mi přišlo, že v tom je snad nějaký skrytý úmysl, protože předělat frázi "vybrat si svou daň" na "přinést si svůj oběd" je opravdu hodně zvláštní :]


Obrázek uživatele konysua

Díky za upozornění na chyby. Většina jsou to jen překlepy, sice to projíždím wordem, ale ani ten není všemocný. To s tím obědem se mi fakt nepovedlo. Nemohl jsem si vzpomenout na tu daň :D
recenze píšu vždy večer před spaním a do práce vstávám ve 4, takže mé postřehy a mozkové závity trochu strádají.
Ale jsem rád, že se přihlásil další člověk, který mi s tou korekcí pomůže. Napiš mail a já ti to tam budu házet ,)


Obrázek uživatele mini

Korektor vážně nejsem, na tu pozici se tu určitě najde někdo vhodnější. Já jsem s češtinou měl paradoxně většinou spíš problémy, takže nějaké odhalování gramatických nedostatků by z mojí strany nikdy nemohlo být stoprocentní :)

Pokud by ale zatím stačilo jen zbežné omrknutí proti překlepům a těm (do oka nejvíc bijícím) hrubkám, tak to bych dělat mohl.


Obrázek uživatele Duran_CZECH

Tak jsem na to koukal, je to docela povedený filmek, jeden z lepších co jsem za poslední dobu viděl. Liam je božský herec, pomalu ho začínám mít raději jak N. Cage

   

PUBLIC: 6 / 16
de_dust2
217.112.171.103:27015 Připojit přes Steam
AIM: 0 / 10
ka_legoland2
217.112.171.103:27016 Připojit přes Steam
Deathmatch: 0 / 20
de_dust2
217.112.171.103:27017 Připojit přes Steam
GunGame: 0 / 16
gg_old_dust
217.112.171.103:27019 Připojit přes Steam
AWP: 0 / 10
awp_thepark
217.112.171.103:27020 Připojit přes Steam
Paintball: 0 / 16
cs_paintball
217.112.171.103:27022 Připojit přes Steam
TeamSpeak 3: 0 / 512 ts3.gamester.cz:9987 Připojit na TeamSpeak 3 server
Internetové připojení serveru zabezpečuje společnost AVONET.
Servery jsou umístněny přímo na velkokapacitní lince ve Zlíně, čímž je zajištěna stabilita a rychlá odezva herních serverů.



RSS kanál

Syndikovat obsah

Doporučujeme


Facebook a Twitter

gamester je na facebooku

Follow gamester_cz on Twitter


Credits

Gamester.cz je český portál nejen o legendární hře Counter Strike.


Author: PetaCZ
Design: www.ondrejcarda.com
CMS: Drupal založený na Nitobe

© 2006 Gamester.cz
Jakékoliv kopírování obsahu webu včetně převzetí či šíření článků je bez souhlasu autorů zakázáno.