Gamester - counter strike portal


Kebab KRIMI: 1. Recidiva

02 Zář 2009



Vítám Vás v mé nové rubrice, ve které budeme probírat případy z kriminální scény. Začneme prvním dílem zaměřeným na recidivisty.

 

Každým dnem se na internetu, televizi a jiných mediích objevují zprávy o násilných činech páchaných recidivisty. Lidé, o kterých policie ví, že jsou notoričtí zloději, řidiči bez řidičáku, opilci, násilníci nebo i vrazi. Jak se k nim postavit, jak je trestat a jak zamezit tomu, aby svoje činy opakovali? To se pokusím rozebrat v následující úvaze a budu se těšit na Vaše přidané názory a komentáře.

 

 

Nedávno jsem četl zprávu pojednávající o sebevraždě muže, který opakovaně znásilňoval nezletilé dívky. Začalo to přinucením školačky, aby si k němu přisedla do auta, ve kterém jí nutil k orálnímu sexu. Tvrdil, že pokud ho neposlechne, poví její mamince o jejím nevhodném chování. Zajímalo by mě, jestli by se mamince pochlubil, kdyby ho ona dívčina skutečně neposlechla. To ale nebyl poslední případ. Po nějaké době si vymohl orální sex od čtrnáctileté dívky, kterou odvezl domů na vesnici. Když věci vypluly na povrch, byl tento muž odsouzen k pěti letům za mřížemi. Po odsezení trestu však svoje choutky neudržel a znovu si našel svoji oběť – zneužil teprve jedenáctiletou dívku.

Byl znovu dopaden a jako recidivistovi mu hrozilo dvanáct až patnáct let vězení. Den před soudním přelíčením se však oběsil v cele na tkaničce od bot.

 

 

Můj názor je ten, že člověk, který je schopen udělat jakýkoliv čin jednou, má dispozice pro to, aby ho udělal podruhé. Proto se Vás ptám: jaký trest byste navrhli pro člověka, který je očividně nenapravitelný a nebezpečný pro společnost? Myslíte si, že pomůže psychiatr, prášky? Já osobně bych každý čin, který zanechá na druhých psychické či fyzické následky (zneužití, znásilnění, domácí násilí, vražda a mnoho jiných) trestal doživotím, v případě vraždy i smrtí. Tuhle problematiku přirovnávám k divoké přírodě. Nemocné kusy musí pryč. Jaký na to máte názor vy?

 

V příštím díle Kebab KRIMI se podíváme na zoubek:

Domácí násilí

  |   Tags:   |   Autor: Kebab

Obrázek uživatele juhelak

mame jednoho pedofila na sidlisti..uz si to odsedel (8 let) je na maly kluky..ale uz to zvlada..bydlej u nej jen kluci pres 15 a kdyz ma krizi tak jezdi na mesic do lecebny..jinak je s nim prdel..kdyz nas zve na kafe tak dycky jdem a je legrace:D


Obrázek uživatele gemkio

ja si myslim, že když někdo udělá opakovaně stejný trestný čin měl by okamžitě dostat doživotí, ale náš právní systém je no škoda mluvit...nedokážu pochopit jak kolikrat někdo kdo vytuneluje nejakou firmu dostane mnoho let navic oproti nekomu kdo ozralej nekoho prejel....viz. jestli si vzpominate na Lubinu


Obrázek uživatele Anonym

Na druhou stranu kazdy by mel dostat druhou sanci...


Obrázek uživatele gemkio

MYSLIM SI ZE V NEKTERYCH PRIPADECH NA NI CLOVEK NAROK NEMA. PODLE ME JE TO VYSMECH PREJEDE CLOVEK, BYL VOZRALEJ, UJEL A DOSTAL PODMINKU?


Obrázek uživatele Anonym

Stat se to muze, nikdo neni svatej, a kdyz se to stane, dostanes strach a nevis co dal? chcete tem lidem uprit moznost se napravit?nebo odcinit to co zpusobili?


Obrázek uživatele Kebab

spis bych nechtel nechat dopustit, aby se to stalo znovu.


Obrázek uživatele NEMO

Presne!


Obrázek uživatele NEMO

I ja?


Obrázek uživatele Stewie

Som absolutne proti trestu smrti. Nebudem tu rozpisovat preco, bolo by to na dlho.
Co sa tyka opakovania toho isteho trestneho cinu, som za dozivotie bezpodmienecne. Problem je v tom ze z telesne zdraveho cloveka vo vezeni nie je ziaden uzitok. Pokial viem niektore veznice maju rozne dielne, tovarenske vyroby a podobne, ze vezni si aj nieco odrobia a je z nich v konecnom dosledku uzitok, tazko to popisat co to znamena pre nich, ale asi im to prospeje. Takyto pristup vo vezeniach by sa mal asi viac rozsirovat.

PS: Ale je pravda ze nasilnikov a podobne obludy treba zavriet a zahodit kluc, ked im teda ovsem nie je pomoci co sa psychiky tyka.


Obrázek uživatele pRASor_______

Násilník, který zneužije mladou dívku nezničí život jen jí, ale trpí tím celá rodina. Když už ho zavřou tak se má líp než na svobodě a ještě to platíme!! omg zub za zub, oko za oko, smrt za smrt, nehodlám živit vrahy a násilníky a jiná individua! můj názor............


Obrázek uživatele juhelak

ono az prijde naka krize vetsi nez byla tahle a bude i hlad atd zacnou nepokoje..tak se zavede trest smrti i za mensi kradez..nejakou autoritarskou demokracii by jsme potrebovali..


Obrázek uživatele (S)iDi

pro některé ty kriminalníkz je trest smrti nedostačující.
(doživotní mučení) :)


Obrázek uživatele Majaaczek

Ja bych je na mesic zavrel u Kebaba doma a hned by z nich byli beranci.. Kebab by je serval kazdy den pravidelne trikrat a bylo by to ok. :)


Obrázek uživatele dw4rF_cz

"Tuhle problematiku přirovnávám k divoké přírodě. Nemocné kusy musí pryč" - souhlas :)

takovýmhle doživotí, a ne směšný tresty.


Obrázek uživatele ErrK

kebabe pěknej článek.
smrt za smrt , tak bych to viděl já...


Obrázek uživatele Duran_CZECH

jj ssuhlas s obojím.


Obrázek uživatele Tumy.cz

ahojte je mi 12 let a mozu hrat na counter-strike


Obrázek uživatele Duska

wOw


Obrázek uživatele Duran_CZECH

Ahoj, mi je 19 a rodiče mi to zakázali.


Obrázek uživatele Rum

aoj mi sou tči a čš něhvaju


Obrázek uživatele izmael

tak to zas nie! podla mna si kazdy zasluzi minimalne druhu sancu, ale po 2 pojeboch by som sice nikoho na smrt neposlal, ale dozivotie bez moznosti odvolania a makat !


Obrázek uživatele izmael

tak zas ale toto je troska spickovy pripad (tam uz asi ide o mentalnu poruchu)...a ber to aj tak ze ja osm povedal: 1. basa 2. makat, makat,makat 3. nic ine, ziadne vychadzky
a pri takychto pripadoch ziadny iny ludia


Obrázek uživatele maniacsnake

Pri opakovani nejakych vaznych čínu bych dal trest smrti-vrazda atd.
Brutalni vrazda,znasilneni-dozivotni basa-rizikove povolani,tezka prace napr. v dolech


Obrázek uživatele YAU

... celkově náš právní systém je na levačku. Nevím jestli se člověk zavřenej na 5 let nějakým způsobem odvděčí společnosti tím, že celej den čumí na televizi, hraje pinec, čte si a sem tam proti něčemu protestuje. Třeba že má málo nacpanej polštář pod hlavou, moc tvrdou matraci, studený jídlo a jen krabičku cigaret na den. poslal bych je makat až zčernají (někteří zbělají), aby proklínali každej den co jsou v krimu. Trest smrti????? ... u závažných případů jsem absolutně pro( úmyslná plánovaná vražda - hned injekci a žádnou druhou šanci ), na druhou stranu když člověk vidí naše státní zástupce, kteří nemají daleko ke korupci, je otázkou do jaké míry by se tímto způsobem uklízeli nepohodlní občané.
PS: konečně rozumný téma Alko, docela mě zajímají názory " československé omladiny".


Obrázek uživatele Anonym

tresty by měli byt tvrdsi, umerne k chovani. Pokud se nepolesi, vykastrovat, zlodeje zbavit rukou a vrahy postavit ke zdi a odstrelit.

Pak si kazdy dvakrat rozmysli, jestli to udela nebo ne. Demokracii skrizit s komunismes a despotismem, pak by to temer fungovalo. Ale lidi jsou svine, takze se nikdy nepouci.

PeaCe

   

PUBLIC: 6 / 16
de_dust2
217.112.171.103:27015 Připojit přes Steam
AIM: 0 / 10
ka_legoland
217.112.171.103:27016 Připojit přes Steam
Deathmatch: 0 / 20
de_dust2
217.112.171.103:27017 Připojit přes Steam
GunGame: 0 / 16
gg_dust_arena
217.112.171.103:27019 Připojit přes Steam
AWP: 0 / 10
scout_india
217.112.171.103:27020 Připojit přes Steam
Paintball: 0 / 16
cs_paintball
217.112.171.103:27022 Připojit přes Steam
TeamSpeak 3: 14 / 512 ts3.gamester.cz:9987 Připojit na TeamSpeak 3 server
Internetové připojení serveru zabezpečuje společnost AVONET.
Servery jsou umístněny přímo na velkokapacitní lince ve Zlíně, čímž je zajištěna stabilita a rychlá odezva herních serverů.



RSS kanál

Syndikovat obsah

Doporučujeme


Facebook a Twitter

gamester je na facebooku

Follow gamester_cz on Twitter


Credits

Gamester.cz je český portál nejen o legendární hře Counter Strike.


Author: PetaCZ
Design: www.ondrejcarda.com
CMS: Drupal založený na Nitobe

© 2006 Gamester.cz
Jakékoliv kopírování obsahu webu včetně převzetí či šíření článků je bez souhlasu autorů zakázáno.