Gamester - counter strike portal


Gamester Filmové Okénko - Transformers: Pomsta poražených

05 Črv 2009

Dnešní Filmové okénko bude věnováno filmu Transformers: Pomsta poražených
Zajít do kina na tento snímek či počkat na verzi, která se Vám dostane domů? O co se ochudíte? Platí i tentokrát, že pokračování úspěšného snímku už není pro diváka ale pro zisk?

 

Hned na začátek bych řekl, že zrovna u tohoto filmu se budou názory lišit. Kdo není přílišným fandou oddychové pohodičky, která nemá být zdrcující dokument co Vám otevře oči, ale barevným obrazem plným akčních scén, si Transformery II určitě neužil.

Jako milovník sci-fi všeho druhu jsem šel do kina s očekáváním velkých bijících se robotů. Už trailery naznačovaly, že se bude jednat o hodně akční pokračování úspěšné letní hitovky roku 2007, kdy rešisér Michael Bay podařeně skloubil všechny atributy tohoto žánru. A jak snímek Transformers II dopadl?

 

Hned první výtku bych měl na český dabing. Jak už jsme si u nás zvykli, dabing máme na vysoké úrovni a v podání kvalitních hlasů, přesto překlad místy hodně utrpěl. A to kvůli cenzuře. Dojem z dabingu jinak dobrý až na některé válečné a bojové hlášky, které mi v té chvíli v češtině od velkého robota přišly trapné ;)

Samotný film by se dal shrnou jednoduchým vzorcem.
AKCE-AKCE-PŘÍBĚH-AKCE-KRÁSNÁ AUTA-AKCE-AKCE . Z téměř dvou a půl hodinového snímku se skoro dvě hodiny někdo "řeže". Ale zrovna tuto část bych řadil mezi klady, protože naprosto pro diváka dokonalé efekty robotů skloubené dohromady s hranými herci a kreativní bojové situace, nenechávali vydechnout. Do toho všeho krásné ženy a to v podání Megan Fox a Isabel Lucas. Hlavně pro drobnou nepřehlednost v bojích bych určitě doporučil snímek vidět prvně v kině. Už pro hlavní motto filmu - akce.

 

Co mě na snímku zpočátku zarazilo, postupně ale mile překvapilo byl příběh. Film je situován 2 roky v příběhové linii od doby, kdy byl Megatron poražen. Autoboti měli s lidma koalici a pomáhali jim odvracet nájezdy Decepticonů, kteří stále na Zemi "něco" hledali. Ke konci jsem ocenil, že se na scénu dostal Megatronův šéf a z Optima Prime se vyklubal skrytý šlechtic a "ultraskill" :D Tolik jen nástin toho, že snímek obsahuje i slabý děj.

 

HODNOCENÍ:

+ Akce od začátku do konce
+ Příběh po nepříliš silném začátku překvapil
+ Dokonalé filmové efekty a animace
+ Krásné auta, ženy a stroje, na které se příjemně dívalo
+ režisér Michael Bay nezklamal a opět jsem se hodněkrát od srdce zasmál dobře včleněným vtipům

- Český dabing (Ikdyž nebyl nejhorší, tak některé překlady n/c)
- Závěrečný boj ikdyž odůvodněn, tak proběhl příliš rychle
- Všichni byli moc hrdinští, ofrklí a nic je nepřekvapilo
- Boje, vůči jedničce, chvílema nepřehledné
- Zase všichni šťastně přežili
- Neškodila by kratší verze filmu. Některé scény byly zdlouhavé

 

Oděmně tento film získává 7/10 , přesto bych se na něj podíval zítra znova.

Filmu Transformers: Pomsta poražených tak uděluji za sebe známku: DOBRÉ VIDĚT

 

  |   Tags:   |   Autor: Duska

Obrázek uživatele Duska

Co říkáte na film vy?


Obrázek uživatele ghost3r

Zdravím,
film je kvalitní od vizuální stránky robotů až po neodolatelnou Megan Fox :),Michael Bay, znovu dokázal, že je to kvalitní režisér se smyslem pro detail, humor a děj jako takový, navíc to bylo doplněmě skvělými herci a vtipnými hlaškami, jak zde poukazoval Duska na (v jiných případech) velmi kvalitní český dabing, tak zde nemohu posoudit, jelikož patřím k těm co milují tyhle filmy v původním znění, film na me udělal celkový dojem velmí pěkný a dávám mu 9/10 :)


Obrázek uživatele granwell

uz len z traileru mi je jasne , ze to je film pre masy , ktory nepotrebuje hlbsie chapanie. proste film od americanov pre americanov , podobny Dnu Nezavislosti. Trailer ma absolutne (ale fakt absolutne) nezaujal , prisiel mi totalne nudny a tym padom by bol pre mna asi nudny cely film. Mozno si ho niekedy z dlhej chvile stiahnem a nejakou nahodou pozriem , ale do kina by som nato rozhodne nesiel. Proste tento film mi prijde totalna rozpravka , ktora sa tvari ako nejaky kultovy akcny thriller s cool napadom. Pritom stary Transformers (este animovany) bola fakt kultova vec pre deti , to som videl tak 1000 krat . Bude to trochu neseriozne ale moje hodnotenie (vychadzam len z traileru) je tak 2/10. (tie 2 za efekty :))


Obrázek uživatele NEMO

1dnicka se me docela libila tak na toto kouknu take a uvidime :)


Obrázek uživatele Stewie

Mne sa nepacila ani jednicka, taky "akozedobryfilm". Niekomu sa to urcite paci ale ja som sa ani do jedneho nedokazal nejako vzit. Inak, zda sa mi to, alebo mas chybicku v tom banneri?


Obrázek uživatele Duska

hopla ;) opraveno


Obrázek uživatele gogetter

dobré vidět?=Djsi upadl


Obrázek uživatele Duska

asi nejsi fanda tohoto žánru


Obrázek uživatele PetaCZ

GoGetter v tom hledala asi nejaky dej :-)


Obrázek uživatele Duska

já šel na roboty :D


Obrázek uživatele Majaaczek

Tak jsem byl vcera vecer na tento americky film na slovensku s ceskym dabingem:D

v kine zvuk naprosto dokonaly... parada... Nezmizel ani vyborny humor z jednicky a misty jsem se vazne dobre nasmal... Mne osobne se film libil hodne.. Jednu z nejvetsich zasluh mela Megan... to je proste baba.. Do toho ty chevrolety.. Vyborne byly dvojcata :D A vzhledem ke konci filmu to vidim na trojku.. uz se tesim.


Obrázek uživatele Duska

konečně první kladný ohlas.. ostatní v tom hledají Shakespeara


Obrázek uživatele mAio

... mne sa jednotka pozdavala, pekne spracovanie, taka pohodicka, bez turbo tazkeho pribehu, zapletiek, dvoch troch rozvodov a intrig :D Pekne auta, roboty, pekna zenska, akcia, no cisty relax po celom dni. Dvojku urcite sfuknem :) ...


Obrázek uživatele Duran_CZECH

Pěkné okénko :), osobně jsem tenhle film ještě neviděl a v kině asi neuvidím (což přidá na hodnocení dost). Počškám na DVD a pak uvidíme :)
Jednička byla dost povedená, efekty, super děj, prostě něco nového.


Obrázek uživatele gogetter

já jsem děj nehledala,jenom jsem si nemyslela,že v téhle době nemlže nikdo vymyslet POWER RANGERS again!:D


Obrázek uživatele granwell

sam by som to nepovedal lepsie :D


Obrázek uživatele PetaCZ

Ja jsem nevidel ani jednicku, takze nemuzu hodnotit.
OT: Kdyz jsem byl v prvaku, tak jsme se koukali kazdy vecer na jeden film a po pul roce jsem nevedel stejne na co vsechno jsem koukal a o cem to bylo a vetsinou to byly kraviny.


Obrázek uživatele juhelak

me se to libilo..ale videl sem to doma taky z dabingem.


Obrázek uživatele konysua

Letos jsem se těšil na transfosformery a terminátora a samozřejmě terminátor přišel na řadu jako první a to zklamání co mě čekalo jsem neočekával :D Tím pádem jsme na trasformery přešla chuť až do té doby kdy dorazil kámoš že musí opět vidět své žluté camaro(taky moje vysněné hned po GT500)a tak mi nezbývalo nic jiného než spustit uTorrent a za hoďku začla podívaná. Musím souhlasit, že v některých akčních scenách jsem opravdu nevyluštil kdo hraje za jakej tým, ale stylovost tomu nechyběla. Po spatření Megan Fox na motorce jsem měl jasnou kandidátku na oscara. V poslední scéně, kdy Optimus Prime dostal nový hardware od intelu, jsem čekal trochu promakanější smrt hlavního záporáka, asi nezbyl rozpočet. Ať už se na to koukám ze všech stran tak zdárné pokračování tohoto velkofilmu mohu ohodnotit
7/10


Obrázek uživatele juhelak

jinak by me zajimalo jestli se muzou delat recenze i na starsi min znamy filmy..


Obrázek uživatele PetaCZ

Proc by nemohly. Nekoho to taky muze zajimat.


Obrázek uživatele Duska

pokud si mysliš, že ten film neni známí a přesto je dobrý, klidně přispěj ;)


Obrázek uživatele Duran_CZECH

No packy vzhledem k tomu že tě znám, tak vím že sis to beztak stáhl v kino ripu což ti každý film akorat znechutí :-D .. já byl posledy na toho Payna a zdálo se m ito super z kina, byl jsem fakt snímkem nadšený, ale když jsme si to pustil na PC a ještě s tím strašným CZ dabingem, taky mě přešla chuť.


Obrázek uživatele granwell

Max Payne bol najhorsi film co som kedy videl ... seriously


Obrázek uživatele Duran_CZECH

V tom případě si hru tolik nepochopil. zkus ji projet ještě tak 3x :) Já ji protočil fakt nesčetněkrát, netroufám si to číslo ani říct, ale bude to přes 30, znám ji takřka z hlavy od A-Z a když jsem viděl film, potěšilo mě to, jak si s tím scénaristi pohráli, nicméně člověk to musí brát s rezervou oproti hře, není to podle hry, ale na NÁMĚT hry - to je rozdíl. Každopádně bude učitě i 2ka, první díl filmu je zakončený zabitím BB (ve hře to bylo v tom táhnoucím se parkovišti). Zbývá ještě klíčová osoba.


Obrázek uživatele Duska

Max Payne možná pěkně natočené, jinak mě zklamal tento filmek


Obrázek uživatele granwell

ja nehovorim o porovnani voci hre ... ja hovorim o filme samotnom , absolutne neberiem ohlad nato aka bola hra a aky mala dej ... proste ten film bol neskutocne slaby , jedine co bolo na nom pekne boli farby a prostredie ... inak pre mna tak 1/10 ci uz beriem vykony hercov alebo pribeh ... fakt slabe


Obrázek uživatele iOio

pozerat kinorip je podla mna uchylne :D ja som si pozrel jednotku v 720p az vcera ked sa tu pise o dvojke tak aby som bol nejako v obraze a to si tiez pockam na normalny obraz a zvuk :D


Obrázek uživatele Duska

souhlasim..

   

PUBLIC: 6 / 16
de_dust2
217.112.171.103:27015 Připojit přes Steam
AIM: 0 / 10
usp_map
217.112.171.103:27016 Připojit přes Steam
Deathmatch: 0 / 20
de_dust2
217.112.171.103:27017 Připojit přes Steam
GunGame: 0 / 16
gg_old_dust
217.112.171.103:27019 Připojit přes Steam
AWP: 0 / 10
scout_ruins
217.112.171.103:27020 Připojit přes Steam
Paintball: 0 / 16
cs_paintball
217.112.171.103:27022 Připojit přes Steam
TeamSpeak 3: 0 / 512 ts3.gamester.cz:9987 Připojit na TeamSpeak 3 server
Internetové připojení serveru zabezpečuje společnost AVONET.
Servery jsou umístněny přímo na velkokapacitní lince ve Zlíně, čímž je zajištěna stabilita a rychlá odezva herních serverů.



RSS kanál

Syndikovat obsah

Doporučujeme


Facebook a Twitter

gamester je na facebooku

Follow gamester_cz on Twitter


Credits

Gamester.cz je český portál nejen o legendární hře Counter Strike.


Author: PetaCZ
Design: www.ondrejcarda.com
CMS: Drupal založený na Nitobe

© 2006 Gamester.cz
Jakékoliv kopírování obsahu webu včetně převzetí či šíření článků je bez souhlasu autorů zakázáno.