Gamester - counter strike portal


Hodnotenie česko-slovenských e-sports líg

Ako napovedá nadpis, portál Gamester.cz sa rozhodol ohodnotiť naše česko-slovenské amatérske ligy. Môžeme hodnotiť len to, s čím máme skúsenosti a čo sa nás dotýka. Amatérsky ligy sú však 90% toho, čo na týchto portáloch zaujíma užívateľov. Toto hodnotenie sa bude opakovať, a je len na portáloch samotných, ako si preberú naše výsledky. Budeme sa venovať hlavne counter-strike sekcii a jej amatérskej lige, ale zoberieme si globálne aj komunitu a web. Veríme, že náš tím pôsobí v týchto ligách dostatočne dlho, aby mohol takéto hodnotenie vytvoriť. Výsledky, ku ktorým sme dospeli po dlhej diskusii na Ventrile, si môžete pozrieť v tabuľke a prečítať si komentár.

 

Aspekt Undwei.eu United-games.cz EG-Sports.eu
Web 9 5 3
Liga 9 8 4
Súperi 6 9 3
Turnaje 8 6 2
Admini 8 8 3
Cheateri 9 5 1
Komunita 8 6 3
Novinky 8 8 4
Dowload 4 0 0
Riešenie protestov 8 9 6
CELKOM 77% 62% 29%

 

 

Undzwei.eu

Tento portál má ako jeden z mála aj aktívnych programátorov, takže stránky sa upravujú a pribúdajú potrebné funkcie v ligách. Hľadanie súperov, orientácia na webe alebo úroveň boja proti cheatingu je tu zatiaľ najlepšia a za toto počínanie má od nás liga palec hore. Avšak mohlo by pribudnúť PO amatérskej ligy. Možno by to bola práca na viac, ale o to by bola väčšia návštevnosť a o to predsa ide, nie? U2 má širšie spektrum noviniek ako ostatný, avšak často prebrané z mnohých známych webov, navyše zakiaľ sa to vydá, je to už starinka. Komunita tu je na klasickej úrovni - skoro všetky komentáre sú mimo, alebo sú od spammera hexa. Za to však U2 nemôže, že väčšina ľudí vie len off-topicovať, kritizovať, a vyjadrovať sa len pomocou kombinácie slov lol-lama-nula-decko-nebrec-ns-ts. Momentálne U2 pred ostatnými ligami vo viacerých aspektoch. Hlavne množstvo turnajov je ohromujúce, pretože ich robia vlastne jediný. Nájsť súpera sa však stáva problematickým - z neznámych dôvodov tu prestávajú klany hrať. Nechápem úprimne ich dôvody, ale povedal by som, že to bude až príliš silnými tímami v amatérskych súťažiach. Naše odporúčanie pre U2 by bolo, aby to spravilo ako UG, teda aby tím mohol hrať buď CB, alebo OT - nie obe naraz.

 

United-games.cz

Prvý z veľkých ligových portálov, ktorý sa objavil na česko-slovenskej scéne. Web je aj po tak dlhej dobe občas mätúci, a len keď to tam dobre dobre poznáte viete kde máte čo hľadať. A navyše funkcia "search" vôbec nefunguje správne. Zato si tu vždy nájdete súpera. Až 90 zápasov denne sa odohrá len v 5on5 amaters ladder! Komunita je tu veľmi podobná U2, ale myslíme si, že je tu menej flame a off-topic. Novinky sú tu výhradne zo sveta gamingu, nič o svete IT, nič o iných hrách - je na vás aby ste sa rozhodli, či je to dobre alebo nie. Po vzore mladšej U2 by mali UG zabrať v kóde, a žiadosti a protesty by mali byť viacej vidieť. Optimalizácia webu je jedna z vecí, ktoré tu naozaj drhnú, mohol by byť naozaj prehľadnejší a prístup k niektorým funkciám webu jednoduchší. Admin tím je pomerne solídny, nemení sa nejako búrlivo a sú to väčšinou starší hráči. Mohlo by ich však byť trošku viacej a riešiť aj fórum, keď už neodpisujú na icq. Veľkou výtkou ale je, že hráč ktorý vedie 1on1 AIM ladder a aj jeho tím je prvý vo 5on5 Amateur ladder je cheater a nikto to zatiaľ nerieši. Tím Gamester k jeho cheatingu podal dostatok dôkazov, ale žiaden admin sa toho nechopil. Dúfajme, že sa tento problém čoskoro vyrieši.

 

Eg-sports.eu

Tento portál nemá skoro nič, okrem pomerne vysokej účasti klanov v ligách Možno to bude ale tým, že EGS je naprosto bezmocné proti cheaterom, a nie je problém si tu zahrať na jednom zabanovanom steamID aj na desiatich nickoch. To je ale problém nakódovania webu,že dvaja hráči mohli mať rovnaké steamID. Predchádzajúce stránky boli zlé, no a ku podivu nové sú paradoxne ešte horšie. Zhoršila sa orientácia, dosť vecí ešte nefunguje a cheateri sa môžu samozrejme znova registrovať, pretože staré bany ako keby neexistovali. Nabral sa nový, rovnako neskúsený admin team, ktorý by sme však nemali ešte súdiť. Avšak už sa tu objavili nepríjemnosti, kedy admini nezvládli vysokú prehru, a spravili najväčšiu chybu, ktorú len admin môže spraviť - spojili hranie s adminovaním. Náš hráč dostal ban za multiúčet, a zápas si skontumovali pre seba. Vtip je v tom, že tento hráč skutočne mal 3 účty, lenže to len preto, že pri registrácii na novom webe EGS mu 2x neprišiel registračný email, takže na tých 2 multiúčtoch nikdy nebol prihlásený, ani neboli aktivované. Trvalo dlho, pokiaľ sa našiel schopný admin a odbanoval ho. Ďalej tu máme riešenie protestov - na starom webe trvalo žalostne dlho (samozrejme admini si medzi sebou riešili protesty vďačne), avšak na novom to beží pomerne rýchlo. Fórum je tu smiešne nefunkčné (Maximálna dĺžka názvu témy 15 znakov a 200 znakov prvého príspevku z neho robia skorej guestbook ako fórum), obsah sa pravdepodobne bude snažiť dotiahnuť na U2, ale ešte aj v tomto aspekte sú ďaleko. Smiešne je aj zavedenie a opätovné vyradenie XAC, kedy je len vidieť, že EGS samé o sebe nevie spraviť nič poriadne, len kopíruje. Možno to vyzerá, že na nich chceme hádzať špinu, ale bohužiaľ je to len pravda. Pomohli by tu konečne vyslovene vlastné nápady a hlavne poriadny programátor.

 

 

Verdikt
Momentálne je na tom najlepšie v celkovom hodnotení U2, avšak hranejšou sa stáva UG a šlape U2 na päty a už čo skoro si môžu otočiť poradie. EG má zatiaľ veľmi veľký rozdiel medzi tymito ligami. Aj keď "číselne" by sa mohol zdať rozdieľ medzi jednotlivými ligami veľký - nie je tomu tak. Rozdiel medzi UG a U2 vidí náš tím ako minimálny, U2 to vyhráva o kvalitnejší web, ale UG má zase viacej zápasov.

 


Prehlásenie - Nemáme potrebu poškodzovať, alebo naopak vyzdvihovať hociktorú hodnotenú ligu. Vo všetkých troch hodnotených ligách pôsobíme minimálne rok a za ten čas sme si spravili obrázok. Samozrejme, keď niečo hodnotíte, tak je to vždy vlastný názor na danú vec a každý to môže vidieť inak.

  |   Tags:   |   Autor: LeBaux

Obrázek uživatele ErrK

nevím, ale podle mě, U2 má určo lepší web,ale ohledně adminov a hraní je podle mě UG nejlepší, o EG sports ani nemluvím bo to je liga na <> ....
ale toto jen moj názor


Obrázek uživatele LeBaux

sak u2 ma za web 9, co sa tyka polozky "liga" pocita sa tam aj system zapasov.


Obrázek uživatele Rum

Opravdu kvalitní zhodnocení. Pěkně Bauere. Co se týká mých nazorů, tak musím 100% souhlasit s tímto článkem. U2 je kvalitní liga, web je přehledný, systém je kvalitní, neměl jsem tam nikdy problémy i admin team je chvályhodný. UG je taktéž kvalitní liga, ale jak psal Bauer, mohli by zapracovat na webu, jeho přehlednosti a lepším systému. EG, hrajeme tam často, ale jen proto, že se tam dá celkem rychle sehnat soupeř, kvalita admin týmu, vzhledem k jeho průměrnému věku je jasná, místy téměř nulová. Nepotvrzují se zde zápasy a často se zde nehraje fairplay, web je špatný, hodně špatný, snad to tam zlepší.


Obrázek uživatele rabbit

s bauerom musim plne suhlasit UG a U2 fakt good ale co sa týka eG fakt hroza , admin team neschopny kontumacia zapasu v ktorom hrali admini samozrejme v ich prospech lebo pre nich pravidla jakoby neexistovali.....


Obrázek uživatele maniacsnake

Na UG se hraji turnaje atd.,tak by me zajimalo proc tam maji hodnoceni 0

http://united-games.cz/cs/league/


Obrázek uživatele LeBaux

opravene, po pravde som si to ani nevsimol


Obrázek uživatele monk

celkem tam pribylo turnaju, taky sme se divil


Obrázek uživatele Anonym

Hezké že si někdo dal tu snahu zhodnotit tyto 3 Amateurs ligy ale osobně s některými věcmi nesouhlasím :-) Toto je věc která je velice subjektivní a hodnotit něco takového když máte nějaké adminy či CHH ve svých řadách je hodně neobjektivní. Takové hodnocení by mělo být hromadné ne pouze jednoho či dvou lidí. I klan je dosti málo lidí na takové srovnávání. Co se týče webu souhlasím na UG je momentálně dosti o ničem proto se dělá na novém co se týče věty "Tento portál má ako jeden z mála aj aktívnych programátorov,..." tak UG má taktéž aktivní programátory ale ti pracují momentálně na novém webu proto tento stávající zůstává beze změny protože zatím jede a nepotřebuje úpravy když se dělá na novém ale to by člověk který se rozhodne dělat takové hodnocení měl vědět minimálně by si to měl nejdříve zjistit a zmínit se o tom :-) neberte tento koment jako útok je to jen nespokojenost se stylem jakým se k tomu autor postavil. Osobně bych to přirovnal spíš k bulvárnímu škváru ala Blesk, ale to je pouze můj osobní názor :-)


Obrázek uživatele PetaCZ

No a co ze se dela na novem? Co to s tim ma spolecneho? Preci hodnoti soucasnou situaci a ne to co bude za mesic, mozna za pul roku a mozna dokonce za rok. Kdyz se delaji recenze prgoramu, tak se taky hodnoti finalni verze a ne nejake rozdelane veci, ktere stejne jeste nefunguji tak jak maji. Takze si myslim, ze hodnoceni je dobre. On tam hodnostil spis to, ze ja U2 je videt nejaky vyvoj, ktery UG asi nema, protoze programatori delaji na novem webu, ale jak by to mel vedet a koho to v soucasne dobe zajima?


Obrázek uživatele Duska

přesně tak, kdybys vědel zase ty podrobnosti tady, že hodnocení lig bude vycházet v této podobě pravidelně, tak bys určitě čekal na chvíli, kdy představí UG nový web. Já bych osobně taky ohodnotil jisté prvky jinak, ale v zásadě by to nebyl takový rozdíl, takže s hodnocením souhlasím. A má to poukazovat na to, co liga přináší koncovému uživateli (hráči). V našich řadách není žádný admin ani chh z těchto portálů. Dokonce autor znechucen odešel z řad na U2 a přesto hodnocení dopadlo slušně i pro Undzwei.

Ale díky i tak za názor. Stejně je to celé věc diskuze ;)


Obrázek uživatele LeBaux

je to pravda, nikde som nerozmazaval preco som odisiel, ale diali sa tam iste nepekne veci, ktore sa verim deju aj na inych portaloch... ja som sa postavil proti, chcel som proste rovnaky meter na kazdeho a nie ze adminov kamarat... ale dost o tom :D mas pravdu duska:)


Obrázek uživatele DAcAN

co se tyce webu, tak myslim, ze kazdy ma na to jiny pohled a kazdy by to hodnotil jinak, podle toho, ktery se mu zamlouva vic a ktery min...ja bych treba kolonku "web" hodnotil presne opacne nez bauer, za me UG - 9, EG - 5 a U2 - 3...web U2 mne pripada naprosto neprehledny, pamatuju si, ze kdyz jsem se tam registroval a chtel zalozit klan a vstoupit do ligy, tak mi to trvalo minimalne hodinu, protoze jsem porad neco nemohl najit a porad se musel vyptavat ostatnich lidi na icq, co kde najdu...zato s UG a EG jsem nemel sebemensi problem, ale EG bych dal teda jen 5, protoze kdyz vidim jakym stylem tam pisou ty novinky, tak vic ani dat nejde...
dalsi veci srovnavat nemuzu, protoze mam zkusenosti predevsim s UG (na U2 a na EG jsem odehral max 10 zapasu dohromady), ale jinak s hodnocenim UG souhlasim, tymy jsou tam kvalitni, cw jde najit rychle, cheatery jsem tam potkal jen parkrat (a to byli porad ti samy jen s novyma nickama - snad uz jim zabanovali IP :-) ). Ale zase co jsme hrali zapasy na EG, tak me prisli souperi o nekolik trid lepsi nez spicka amateur na UG, a to i ze spodu zebricku (a cheateri to nebyli)..nevim mozna jen stesti na silne soupere, jak jsem psal - tady jsem toho moc neodehral, takze nemuzu srovnavat...
Ale co je velka vyhoda UG, kterou jsi (nevim proc nezminil) oproti tem dvoum dalsim a prakticky i jinym ligam je ta, ze poskytuji zdarma servery na CW a je jich opravdu hodne, ze clovek vzdycky nejaky najde, nevim o tom, ze by tohle mely v jinych ligach...
A urcite s Bogem souhlasim, ze hodnoceni by melo delat vic lidi z vic klanu, prece jen, kazdy hrac z jednoho klanu ma zkusenosti s danou ligou skoro stejne, kdezto hraci z jineho klanu muzou videt vec uplne jinak..priste by to chtelo mozna zapojit do hodnoceni rozsahlejsi skalu hracu ;-)


Obrázek uživatele LeBaux

v podstate sme to takto mysleli... na U2 proste realne vadilo, ze nebol system ziadosti a zaviedli ho. Pokusili sa zaviest AC. A podobne, proste progres. Aj ked to je malisckost, je to pre nas vyvoj a znak aktivity programatorskeho tymu. Co sa inak tyka toho ze to je subjektivny nazor, tak musim suhlasit, je to nas nazor ako uzivatlov, ktory tam sme uz dlho a vsetky portali sme hodnotili s rovnakeho pohladu.

Co sa tyka toho bulvarneho skvaru, neviem ako si to myslel, ale ak to bolo tak, ze novinky na U2 su bulvar, tak to je jedna dobra marketingova rada... nepiste novinky o tom co je dobre, piste o tom co zaujima ludi - to predava :) Ak to bolo k nasemu hodnoteniu, tak musim povedat ze je docela seriozne a nie je to nazor jednotlivca.

realne ako sa vyjadil kolega podo mnou - my si zistovat nic nechceme a ani nebudeme. Hrame tieto ligy a od toho sa odvodilo hodnotenie. Kazdu s tych lig hrame a pozname rovnako, takze nech je to hodnotenie akokolvek subjektivne je hlavne ferove.

Samozrejme sa na novy web tesime a kto vie, mozno len to deli UG od prveho miesta. Hodnotime len co vidime a realne sa nas dotyka :)


Obrázek uživatele Majaaczek

je vedle :D


Obrázek uživatele Majaaczek

Zato ten tvuj prispevek mi prijde jako trapna reklama na UG... nic proti Bulváre..


Obrázek uživatele ErrK

hh Bogu Bogu , pěkné,že se ozval někdo z UG, ted ještě aby se ohlásil a řekl svůj názor s U2 a EG a bylo by :-D


Obrázek uživatele LeBaux

eg som o tom ako jedinej lige nedal vediet, bojim sa banu :D


Obrázek uživatele ErrK

:-D :-D :-D


Obrázek uživatele (S)iDi

Mě se zdá na U2 strašně npřehledný hledání proti hráčů,profilu ,atd.. A pro moje oči to nijak dobře nepusobí šedivá barva fontu a šedivý pozadí. Je pravdy že na UG by to mohly trochu oživyt. na mě působí UG seriozneji než U2.
Toť názor laika. :-)


Obrázek uživatele Duska

asi je to o tom, kde kdo začínal a na co si zvyknul

   

PUBLIC: 6 / 16
de_dust2
217.112.171.103:27015 Připojit přes Steam
AIM: 0 / 10
fy_iceworld_aztec
217.112.171.103:27016 Připojit přes Steam
Deathmatch: 0 / 20
de_dust2
217.112.171.103:27017 Připojit přes Steam
GunGame: 0 / 16
gg_bikini
217.112.171.103:27019 Připojit přes Steam
AWP: 0 / 10
sniperwar2
217.112.171.103:27020 Připojit přes Steam
Paintball: 0 / 16
cs_paintball
217.112.171.103:27022 Připojit přes Steam
TeamSpeak 3: 10 / 512 ts3.gamester.cz:9987 Připojit na TeamSpeak 3 server
Internetové připojení serveru zabezpečuje společnost AVONET.
Servery jsou umístněny přímo na velkokapacitní lince ve Zlíně, čímž je zajištěna stabilita a rychlá odezva herních serverů.



RSS kanál

Syndikovat obsah

Doporučujeme


Facebook a Twitter

gamester je na facebooku

Follow gamester_cz on Twitter


Credits

Gamester.cz je český portál nejen o legendární hře Counter Strike.


Author: PetaCZ
Design: www.ondrejcarda.com
CMS: Drupal založený na Nitobe

© 2006 Gamester.cz
Jakékoliv kopírování obsahu webu včetně převzetí či šíření článků je bez souhlasu autorů zakázáno.