Gamester - counter strike portal


Tony Sly - zapomenutý a neznámý umělec

06 Bře 2013

 

Už je tomu pár měsíců co jsem tady psal. Posledně to bylo o muzice a dneska tomu nebude jinak. O koho jde,.. jde především o zpěváka, skladatele, výborného kytaristu Tonyho Slye (celým jménem Anthony J. Sly). Rád bych Vám představil tohoto hrdinu, který kráčel ve stínu komerce.

Tony Sly narozen 4. Listopadu 1970 byl zpěvák známý především z kapely No use for a name, kde byl frontman od svých 18. let (1989) až do minulého roku. Ten byl pro Tonyho osudným a z tohoto světa nás bohužel opustil.

No use for a name (také NUFAN, No use) je kapela, která od začátku patří pod křídla Fat Wreck Chords (pod kterými vydávali např. Anti-flag, Rancid, Rise Against, Strike Anywhere, NOFX, Good Riddance, Lagwagon,...) Jako ostatní kapely i NUFAN je punkrocková kapela založená na svém stylu a vlastních názorech. Dá se říct, že pro neznalé je to tuctová kapela, staré songy připomínají Green Day, nové songy se drží dnešního punkrocku. 

 

 

Tony Sly toho ve své hudební kariéře za ty léta mnoho dokázal, napsal desítky písní a složil k ním muziku kterou produkoval prostřednictví kapely NUFAN, jeho hra na kytaru neztrácela rytmus, přesné tóny a zábavnost. V posledních letech se spíše věnoval vlastní tvorbě a to v akustickém převleku. Protože většina fandů Tonyho znali z kapely NUFAN, tak první akustické skladby byly tyto již složené a sám je potom přezpíval do klidnější podoby (zpěv položil níže, doprovod dělají akustické kytary, klávesy, místy housle apod.). Tony vydal 2 alba těchto přezpívaných písní a to se zpěvákem Joey Capeyem (blízký zpěvák a přítel Tonyho - z kapely Lagwagon). Každý frontman si na albu střihnul přibližně 6 písní ze své tvorby v kapele. Pořadí písniček se na albech prostřídalo. Joey Cape pokračuje v této akustické tvorbě i po smrtí Slye, na koncertech zpívá jeho písně s úctou.

 

 

Protože poslední album kapely NUFAN vyšlo roku 2008, po odjetém turné po světě si Tony našel čas pro sebe a začal svou sólovou dráhu a to i bez Joeyho Capeye.

Konkrétně jde o alba 12 song program a druhé album Sad bear. Obě desky jsou zařazené mezi punk-folk, punk-pop, nebo jednoduše akustický punkrock. Tony o nahrávkách prohlásil, že jde o jeho druhou stránku a celkově, jsou to skladby které se pro kapelu NUFAN zkrátka nehodily. Řekl bych, že teprve tam se fakt poznalo umění zpěváka Tonyho Slye :)

 

 

Hudba je pěkně melodická, akustické kytary ladí a navazují, texty jsou z mého hlediska dokonalé (byla to asi nejsilnější Tonyho stránka, texty jsou fakt silné). Vlastní tvorba zkrátka odkrývá jinou stránku zpěváka, který to řezal na elektrickou kytaru za doprovodu ostatních členů kapely po mnoho let. Střídá se i náladovost songů, veselejší se smutnýma, je to rovnoměrně promícháno a tak se nastane, že by Vás přepadla deprese po 3. písničce. Tony pozval více lidí při nahrávání svých CD, jde o vedlejší vokály (mužské i ženské), různé hudební nástroje a celkově pro tvorbu atmosféry, která dodá písničkám život a nebudou takto znít suše jako u táboráku. 

 

 

Z pohledu historie Tonyho a kapely NUFAN je chvályhodné, že kapela jako jedna z mála amerických rockových kapel jezdila pravidelně i do naší malé země a to hned po revoluci. První koncerty kapely měly v ČR velmi malé publikum (cca 200 poslouchajících na koncertě) ale rok od roku se počet fanoušků dvojnásobil. Z frontmanových slov se kapela do ČR ráda vracela kvůli pevné základně fanoušků a také dobrému pivu. Za tohle tedy velké plus pro všechny členy, protože i v dnešní propojené době se najde hodně kapel, které k nám nezavítaly a ani se do ČR nechystají (ba i odmítají).

 

Osobně mě hodně mrzí, že tu již hudebník Tony není, na živo jsem je nikdy neviděl a bohužel už ani neuvidím, ale obdiv za jeho nápady v muzice, texty které napsal a solidní názory na svět bude u mě mít napořád. A proto mám pocit, že o tohoto umělce je třeba se podělit i s ostatníma, z toho důvodů píšu o Tonym zde.

 

 

 

A co Vy, znáte, neznáte ? Líbí, nelíbí ? Pište do komentů :)

Duran

 

 

  |   Tags:   |   Autor: Duran_CZECH

Obrázek uživatele Frami

Fajné počteníčko o někom zajímavém ze světa hudby. Uvítal bych i více takových novinek. :)


Obrázek uživatele Duran_CZECH

No joo no, akorát toho času kdyby bylo více :)


Obrázek uživatele dw4rF_cz

Hezky napsaný :)

Pokud to Durana nenaštve, a pokud to někoho bude zajímat, tak jsme s ipunk.cz na koncertě Sum 41 v Praze (krátce po Tonyho smrti) požádali Roberta Vlčka (agentura Conspiracy - přední promotér punkrockových/hc a prostě takových kapel u nás v ČR), vzhledem k tomu, že se s ním osobně znal dlouhý léta, aby nám něco o Tonym řekl. Video here

http://www.youtube.com/watch?feature=player_detailpage&v=JtS7kDU6hw0


Obrázek uživatele Duran_CZECH

Jasně, tohle video jsem viděl, suoer záznam a jsem rád že někdo z Čechů ho takhle znal osobně :)

   

PUBLIC: 6 / 16
de_dust2
217.112.171.103:27015 Připojit přes Steam
AIM: 2 / 10
aim_map
217.112.171.103:27016 Připojit přes Steam
Deathmatch: 0 / 20
de_dust2
217.112.171.103:27017 Připojit přes Steam
GunGame: 0 / 16
gg_fy_ag_world_cs16
217.112.171.103:27019 Připojit přes Steam
AWP: 0 / 10
sniperwar2
217.112.171.103:27020 Připojit přes Steam
Paintball: 0 / 16
cs_paintball
217.112.171.103:27022 Připojit přes Steam
TeamSpeak 3: 25 / 512 ts3.gamester.cz:9987 Připojit na TeamSpeak 3 server
Internetové připojení serveru zabezpečuje společnost AVONET.
Servery jsou umístněny přímo na velkokapacitní lince ve Zlíně, čímž je zajištěna stabilita a rychlá odezva herních serverů.



RSS kanál

Syndikovat obsah

Doporučujeme


Facebook a Twitter

gamester je na facebooku

Follow gamester_cz on Twitter


Credits

Gamester.cz je český portál nejen o legendární hře Counter Strike.


Author: PetaCZ
Design: www.ondrejcarda.com
CMS: Drupal založený na Nitobe

© 2006 Gamester.cz
Jakékoliv kopírování obsahu webu včetně převzetí či šíření článků je bez souhlasu autorů zakázáno.