Gamester - counter strike portal


Blue October - Any Man in America

29 Srp 2011

Kapelu Blue October bude asi potřeba trošku představit. Všimnul jsem si, že ji nikdo v okolí nezná a na našém národním webu rovněž není známá. Tahle partička charismatických chlapíku vydala nyní 16.8.2011 nové album a rád bych se s váma o tuto "bombu" podělil.

Blue October je kapela z Texasu, jejích styl muziky není úplně jasný, každé nové album má totiž své nové prvky, dá se ale hovořit o alternative Rock/POP. Album Any Man in America (2011) dokonce přináší slušnou nakládačku hip-hopové scéně. Kapela si připsala nyní šesté studiové CD, které má opravdu velký potenciál a muzikanti si jsou dobře vědomi toho, co stvořili.

Pojďme se podívat na starší věci. Blue October vydali první desku v roce 1998 s názvem The Answers. Od té doby se zapsali fanouškům do hlavy hlavně tím, že zpěvák Justin má unikátní hlas - zcela vyjímečný. Dokáže zpívat jak čistě a vysoko, tak hodně chraplavě a nízko, skládá výtečné texty, které do sebe zapadají a krásně se rýmují, zároveň dávají smysl a nejsou to řeči o ničem. Skvělé je taky to, že kapela má houslistu a velmi nadaného, ten pak terpve dodá písničkám šmrnc. Kapela prorazila až roku 2003, kdy vydala své v pořadí třetí album History for Sale. Dá se říct, že tato placka nese samé hity. Největší úspěch zaznamenala písnička "Calling You", která se dostala i do filmu American Pie (Americcan Wedding - Prcičky Svatba)

 

Zpěvák vyznává lásku své přítelkyni, kterou má v klipu na fotografii a od které je hodně vzdálený ( "..Hundred Miles from Home...")

Ještě větší "BOOM" přišlo s albem Foiled (2006), které obsahovalo písničku Hate Me. Ta vyšplhala v amerických hitparádách dost vysoko na to, aby si kapela mohla ukrojít kus slávy a zařádit se konečně se svou muzikou tam, kde patří.

 ("Hate me today, Hate me tomorrow, Hate me for all the things i didnt do for you").

Další hitové album přišlo s názvem Approaching Normal. Opět skvělé album, zde doporučuji trhák "Say it", která se zaryje hned na první poslech.

Tohle je tak pro hrubou představu, jaký má kapela styl muziky. Co je škoda, na albech jsou i pomalejší skladby, které by si zasloužily taky klip. Jsou to skladby, kde je pouhý doprovod akustické kytary a houslí. Viz na celých albech :)

 

 

Jak bylo řečeno, tématem je nové album Any man in America, které vyšlo 16.8.2011. Já jsem se osobně nemohl nového alba dočkat, protože již ochutnávky,které kapela uvolnila před vydáním alba stály za to. 

Album zní trochu jinak, což je pochopitelné a přirozené. Písničky jsou hodně zaměřené na lidské vztahy, určitě byla pro zpěváka Justina Furstenfelda velká motivace jeho narozená dcerka, která je na albu i slyšet. 

Na desce tedy najdeme 13 skladeb různého typu a hudebního stylu, který má ale stejné a pevné základy. První skladba (jakési intro) je spíše melodie, která vás naladí na to, co nastane. 

2. Skladba The Feel Again (stay) byla uvolněna jako první z alba, což potěší, protože konečně je klip i na něco pomalejšího a na zpěvákovi jdou fakt vidět velké emoce. Zdá se, že s tím má sám problém a místy to vypadá na brek.

Když jsem tuto písničku poprvé slyšel a zároveň viděl, tak jsem byl taky docela na měkko. Skvělý a neskutečný je rozjez kolem jedné minuty.

 

Druhý uvolněný klip má rychlejší temto. The Chills, které je na albu jako 6. skladba.

The Chills je opravdu zimnice, tu ale budete mít spíše na zádech ze skvělého vokálu a hlasového doprovodu.

Ostatní písničky zatím nejsou nikde uvolněné a chrání je ještě ochrana vč. Youtube. Takže čekají na Vás až na desce ;) Každopádně, album pokračuje v podobném duchu. Střídají se pomalejší písničky s rychlýma. Skladby The Flight (7. skladba) a Any man in America (8. skladba) pěkně nakopnou zadek Rapperům. Blue October se nebojí ani jiného stylu a ukazují, že umí dělat i Rap, a to opravdu melodický a s citem. Rád bych zde poskytnul ukázku, ale ještě to není možné. Skvost je skladba The Honesty, tedy Poctivost (10. skladba), která má hodně pěkný refrén a text ("But honesty,.. Is the one true way to start again.."). Rovněž výborná je 12. skladba The Worry List - Seznam starostí, opravdu úžasné myšlenkové pochody. Třešničkou na dortu je poslední 13. skladba s názvem The Fallow Through, který je doprovázen jemným ženským zpěvem po třetí minutě.

 

To je takové hrubé shrnutí, jak to na první poslechy vypadá. Já už si album naposlouchal dokonale za ty 2 týdny co je "venku". Zajímavé a fascinující je taky to, že pouze jediná skladba (The Chills) má na desce pod 4 minuty. Ostatní písničky jsou delší více jak 4 minuty. 

Tato kapela je v mém PC a telefonu přesně to, co mi ve světě hudby chybělo, něco hodně citlivého, melodického a ne přímočarého a to Blue October určitě jsou. 

Songlist:

 

01. Everything (A.M. Limbo)

02. The Feel Again (Stay)

03. The Money Tree

04. For the Love

05. Drama Everything

06. The Chills

07. The Flight (LNK to MSP)

08. Any Man in America

09. You Waited Too Long

10. The Honesty

11. The Getting Over It Part

12. The Worry List

13. The Follow Through

 

Hodnocení nového alba: 9/10, perfektní ve svém stylu. 

Určitě doporučiji si album pořídit a poslechnout.

A co Vaše názory a dojmy ? Líbí, nelíbí ? Pište do diskuze. Díky.

 

  |   Tags:   |   Autor: Duran_CZECH

Obrázek uživatele DAngel

mají fajné písničky :)


Obrázek uživatele Duran_CZECH

slabé slovo, fajne :D


Obrázek uživatele DAngel

říkám fajné protože já jsem ještě na trochu tvrdší...takže to řeknu tak...na uklidnění parádní :)


Obrázek uživatele Duran_CZECH

Taky mám rád tvrdší hudbu, ale tohle je prostě jiné kafé.


Obrázek uživatele 4154

Takový pomalý já rád.


Obrázek uživatele Bugyhardy

Znám a líbí se mi. Hlavně Hate Me a Dirt Room. ;)


Obrázek uživatele Duran_CZECH

Dirt Room má docela povedený klip no :))


Obrázek uživatele exSo

:P Tak tá prvá pesnička Calling You... ma naozaj zaskočila ( v dobrom: ) zbytok my až tak nesedel... Preto si ten album asi nestiahnem. Ale newska sa my páčila . :P


Obrázek uživatele Duran_CZECH

vše je to jen věc toho, kolikrát to poslechneš - a naposloucháš. Ikdyž já když slyšel poprvé Calling You a Hate me, tak jsem věděl, že obě jsou hitovky a stačí už jen naposlouchat.


Obrázek uživatele Bajt

Co znamená naposlouchat?


Obrázek uživatele Duran_CZECH

Hádej bajte, co to tak může znamenat ?


Obrázek uživatele Bajt

Kdybych chtěl hádat, tak se asi neptám.


Obrázek uživatele Anonym

hmm pekne pesnicki

   

PUBLIC: 6 / 16
de_dust2
217.112.171.103:27015 Připojit přes Steam
AIM: 0 / 10
ka_legoland
217.112.171.103:27016 Připojit přes Steam
Deathmatch: 0 / 20
de_dust2
217.112.171.103:27017 Připojit přes Steam
GunGame: 0 / 16
gg_old_dust
217.112.171.103:27019 Připojit přes Steam
AWP: 0 / 10
scout_india
217.112.171.103:27020 Připojit přes Steam
Paintball: 0 / 16
cs_paintball
217.112.171.103:27022 Připojit přes Steam
TeamSpeak 3: 0 / 512 ts3.gamester.cz:9987 Připojit na TeamSpeak 3 server
Internetové připojení serveru zabezpečuje společnost AVONET.
Servery jsou umístněny přímo na velkokapacitní lince ve Zlíně, čímž je zajištěna stabilita a rychlá odezva herních serverů.



RSS kanál

Syndikovat obsah

Doporučujeme


Facebook a Twitter

gamester je na facebooku

Follow gamester_cz on Twitter


Credits

Gamester.cz je český portál nejen o legendární hře Counter Strike.


Author: PetaCZ
Design: www.ondrejcarda.com
CMS: Drupal založený na Nitobe

© 2006 Gamester.cz
Jakékoliv kopírování obsahu webu včetně převzetí či šíření článků je bez souhlasu autorů zakázáno.