Gamester - counter strike portal


Filmová recenze - The Warrior's Way

04 Dub 2011

 Zahalení samurajové, ostré meče, divoký západ, malé žluté děťátko a sličná zrzečka. Takový mish-mash nenajdete ani na našich večerních mixech ;)

O filmu:

   Premiéra pro neznámeho režiséra (Seung-mu Lee), jež bývá první film jeho odrazový můstek do světa velké produkce. Na posteru se také uvádí, že film produkoval stejný producent jako Pána prstenů. Většinou tyhle kecy neberu vážně, jelikož to na filmu většinou nic nemění.

O příběhu:

   Malému asijskému chlapci zabijí otce a rozhodne se proto, stát se největším bojovníkem. To se mu sice podaří, ale když má jeho klad vymýtit jiný, nezvládne zabít posledního člena, jímž je malá holčička. Proto s ní uteče na divoký západ, kde se snaží zapadnou do komunity, což není dost možné, když je to nejlepší bojovník! Rozpory s tamnímy bantity ho však donutí se do situace vložit a tak rozpoutá krvavé jatka.
   Úvod filmu vypadal slibně a následně na tempu razantně ubral. Režie mi přišla poněkud televizní, jak už záběry kamery, střihy tak ty odporné kulisy. Záběry z venčí vypadali až sprostě jak šlo vidět, že je vše točeno před plátnem a obklopené kulisama. Občasné počítačové efekty stali za prd a to např.: když banditi lezli na kolotoč. Styl celého film mi velice připomínal 300: Bitva u Thermopyl. Profilová kamera, litry krve, zpomalené zábery přesně na řez a většinou pod nějakým barevným filtrem. Soundtrack byl příjemný, při úvodní líbivé scéně zazněla drsná rocková kytara a po zbytek filmu hrál epický chór. Osobně jsem si pochvaloval styl samurajů, jejich ztvárnění, choreografii a nástup na scénu, které se ne každému může zamlouvat. Naopak banditi a převážně hlavní kápo mi přišel hrozně šablonovitý až nudný. Taky mi nepřišlo zrovna na místě, že všichni tak nějak toužili po pomstě. Hlavnímu hrdinovi zapíchli otce, zrzce postříleli rodinku, sniperovi zastřelili ženu. To nikdo nemohl umřít třeba na raka nebo že šel z hospy a rozsekl si lebku o patník? Občasný humor neomrzel ani nenadchnul, ale lepší než nic. Také mě potěšil příjemný hlas vypravěče. Ve shrnutí je to asijský, převážně čínský styl létajících bojovníků s americkým westernem, humore a dialogy.

O obsazení:

   Dong_gun Jang, jež si zahrál nejlepšího bojovníka, je velice charismatický, ale anglicky moc neumí. Těch pár slov co za film řekl zněli stáli za prd a navíc to byli jednoslovné příkazy jako: go, run, come atd.
   Kate Bosworth, jakožto krásná zrzečka, která občas utrousila nějaký ten vtípek, ale jinak mi nepřišlo, že by měla nějakou významnou příběhovou roli.
   Tenhle malej, černej, upajden liliput mě vždy rozesměje (Tuny Cox). Ale jinak hraje úplný hovno

Verdikt: 6/10

Televizní režie, která sebou veze i špatnou kameru, střih, kulisy a plátno. Nicméně, jakožto westerno-samurajská napodobenina 300: Bitva u Thermopyl to není vůbec špatné. CSFD

Podobné filmy:

Sejmi je všechny
300: Bitva u Thermopyl
Sedm Statečných

  |     |   Autor: konysua
   

PUBLIC: 6 / 16
de_dust2
217.112.171.103:27015 Připojit přes Steam
AIM: 0 / 10
aim_map_c
217.112.171.103:27016 Připojit přes Steam
Deathmatch: 0 / 20
de_dust2
217.112.171.103:27017 Připojit přes Steam
GunGame: 0 / 16
gg_woody
217.112.171.103:27019 Připojit přes Steam
AWP: 0 / 10
awp_map
217.112.171.103:27020 Připojit přes Steam
Paintball: 0 / 16
cs_paintball
217.112.171.103:27022 Připojit přes Steam
TeamSpeak 3: 1 / 512 ts3.gamester.cz:9987 Připojit na TeamSpeak 3 server
Internetové připojení serveru zabezpečuje společnost AVONET.
Servery jsou umístněny přímo na velkokapacitní lince ve Zlíně, čímž je zajištěna stabilita a rychlá odezva herních serverů.



RSS kanál

Syndikovat obsah

Doporučujeme


Facebook a Twitter

gamester je na facebooku

Follow gamester_cz on Twitter


Credits

Gamester.cz je český portál nejen o legendární hře Counter Strike.


Author: PetaCZ
Design: www.ondrejcarda.com
CMS: Drupal založený na Nitobe

© 2006 Gamester.cz
Jakékoliv kopírování obsahu webu včetně převzetí či šíření článků je bez souhlasu autorů zakázáno.