Gamester - counter strike portal


Filmová recenze - Harry Potter a Relikvie smrti - část 1 (Harry Potter and the Deathly Hallows: Part I)

09 Dub 2011

 První díl finálné Pottera opět v režii Davida Yatese. Napraví svou reputaci z dvou předešlých dílů nebo jen znásobí svou mizérii.

O filmu:

   Dlouho očekávané finále je zde i s proklínaným Davidem Yatesem. Jak se vůbec mohl tento režisér dostat k tak monstróznímu projektu, když v jeho režijní filmografii není ani památky po fantasy světě nebo po nějakém nadpřirozenu? Průměrné TV filmy a seriály, toť vše co před Potterem dokázal. David Heyman, který je producentem všech dílů HP nejpíš šlápl vedle, ale hlavně, že mu to sype.

O příběhu:

   Harry se ocitá v prekérní situaci, smrtijedi ho chtějí dostat za každou cenu a proto mu nezbývá nic jiného, než se dát na útěk. Společnost mu dělají staří známí, Hermiona a Ron. Při svém skrývání však musí myslet na to, jak zničit Voldemorta, který se zdá být nesmrtelný. Voldemortova duše je rozdělena na sedm dílů do různých předmětů, tzv. viteálů a ty se snaží Harry najít a zničit.
   Musím přiznat, že od posledního dílu se v příběhu trochu ztrácím. Knihy jsem nečetl, ale mám vždy po ruce nějakého poctivého knihomola, který mi vše vysvětlí. Opět stejný problém jaký se vyskytl v předešlém dílu. Film postrádá jakoukoliv snahu divákovi vysvětlit co se vůbec děje. U předchozíku dílu jsem vyšel z kina s oparem nevědomosti co jsem to vlasně viděl. Hodinová procházka s kvalitním vypravěčem však vše dala do pořádku. Tentokrát jsem byl natolik rozumný a opar nevědomosti dostal v pohodlí domova. Dle mého názoru se najde spousta lidí, kteří knižní předlouhu nečetli a tí pádem jsou v loji. Neustále se opakující situace, kde se něco stane, vy nevíte proč, kdo, co a jak. To už je na pováženou. Důležité informace jsem nahrazeny zbytečným tlacháním a rozpory mezi hlavní trojicí, které jsou mi upřímně někde. Jako u každého HP jsem se těšil na úžasné ztvárnění kouzelného světa, kterého jsem se dočkal jen z části. Žádné Bradavice, žádné objevování krás kouzelnictví, teď už je to jen samé mdloby na tebe, expulso, experiarmus a avada kedavra. Kouzelný svět je nejčastěji demonstrován na nafukovacím stanu u kterého jsem se i zasmál. Když Hermiona řekne Harrymu ať postaví stan, najednou střih a v další scéně je noční, dvousekundový, statický záběr na stan uprostřed lesa. Co je tohle za záběr? Jednou mě taky zarazila roztřepená kamera, když se zrovna trojice hádala ve stanu. Z návštěvy na ministertvu kouzel se dalo rozhodně vyždímat víc. Ani nový díl nepostrádá humor, sice suchý, ale z úst poslušného Harry, vševědoucí Hermiony a rozpačitého Rona, vždy potěší. Čeho jsem si užil dosti, tak cestování. Cestuje se hodně, cestuje se všude, cestuje se často. Sečteno podtrženo, Cestománie s kouzenýma hůlkama, třema peberťákama a plešatým chlapem co čeká na transplantaci nosu.

O obsazení:

   Hermiona (Emma Watson), Ron (Rupert Grint), Harry (Daniel Radcliffe) jsou natolik okoukanou trojicí, že nemají čím překvapit. Hádky a emoce v jejich podávní mi přišli umělé a nezáživné. Kdyby to byli nějací úžasní herci tak je vidíme i v jiných filmech, nevím jak Vy, ale já ani jednoho z nich nikde jinde neviděl.
    Celkem jsem se divil, že zbytek známého obsazení byl tak málo vidět. Fénixův řád měl šanci jen pár minut na začátku filmu. Weasliovi měli o něco víc prostoru, ale největší zaměření bylo na smrtijedy. Bohužel Voldemorta moc vidět nejde. Co mě však potěšilo, tak to ti dva malí skřítci, u kterých jsem se i zasmál. 

Verdikt: 5/10

Jsem velký filmový fanoušek Harryho Pottera a proto posílám panu Yatesovy výchovný pohlavek. Příběh, ve kterém se dějí věci o kterých není známo původu ani důvodu, si zkrátka neužijete na plno. Zbytečné rozhovory, které mohli být nahrazeny užitečnými informacemi o ději. Občas zlobivá kamera a střih, které se dají přehlédnout. Dvou a půl hodinová stopáž, která není využita ani z 50% a po většinu filmu jsem trpěl nudou a výhledem na stan postavený v různých lokacích. Avšak pro každého fanouška je povidností a pro někoho i radostí tento díl vidět. Nezbývá než čekat na druhou část a modlit se! CSFD

Podobné filmy:

Harry Potter a Kámen mudrců
Harry Potter a Tajemná komnata
Harry Potter a vězeň z Azkabanu
Harry Potter a Ohnivý pohár
Harry Potter a Fénixův řád
Harry Potter a Princ dvojí krve
Cestománie

 

  |     |   Autor: konysua

Obrázek uživatele HAWK

Taký malý detail... Ak sa dobre pamätám, tak Roxana písala recenziu na HP7 pár dní potom, ako sa objavil v kinách :)

Moje hodnotenie filmu (videl som ho) sa zaobíde s tromi slovami: PREČÍTAJTE SI KNIHU. Je fakt zbytočné písať recenziu na tento film, keď kniha ho 100-násobne "preští" :)


Obrázek uživatele konysua

Já napsal recenzi, když vyšel HP na DVD. A ona jí psala pro web a já ji píšu pro svůj blog.


Obrázek uživatele konysua

Chápu, že knihy od J. K. Rowling jsem skvělé a nesrovnatelné s filmem, ale film je tu od toho, abys tu knihu číst nemusel ,)


Obrázek uživatele mini

Nemyslím, že zrovna Harryho Pottera točili kvůli lidem, kteří knihu nečetli :)

Jinak já jsem byl docela spokojenej. Ocenil jsem ne-hraný ztvárnění Bajek a momenty jako byl Nick Cave. Neříkám, že to nešlo natočit o trochu líp, ale vzhledem k předloze tam zase tolik prostoru pro zlepšení asi nebylo. Alespoň já mám dojem, že když jsem to kdysi četl, tak se tam stanovalo nejmíň na 100 stranách a nuda to byla taky solidní.


Obrázek uživatele Bugyhardy

No podle toho jak dokonale posrali Prince dvojí krve, tak jsem se hodně bál toho, jak to dopadne s posledními díly.
Nakonec to neskončilo zas tak moc špatně. Někdo by mohl namítnout, že ten 1. díl Relikvií smrti nebyl tak akční, jak očekával. Ale tak to bylo aji v knize. To hlavní příjde až ve druhé části filmu. Tam je toho tolik, že když to Yates všechno nepokazí, tak by to mohlo být "veledílo".
Samozřejmě, že doporučuji přečíst knihu, pro dosažení maximálního zážitku, který vám film nenabídne.


Obrázek uživatele gemkio

jako sem psal u recenze, z hodnocenim bych pockal az po druhem dile. Kolik lidi kritizovalo matrix 2 a pote co videli matrix 2a3 za sebou zmenili nazor..


Obrázek uživatele Go.Getter

Upřímě tě lituju Konysua...a dost mě tehle "článek" naštval. Četl jsi knihu ? Ne...Ten film byl natočen s 97% přesností podle knížky jen aby jsi věděl, kromě scény jak harry a hermiona tančí ve stanu. Lituju toho, že si musíš vytvářet nějakou pozu, jako "děsnej kritik filmů, kterej se vyzná ouuu jea"...Prosím tě, radši už nepiš, udělej to pro mě :) co je to sakra za názor " trojice už je tak děsně okoukaná, že už nemůže ničím překvapit...prosím tě, jdi radši hrát csko...

jo a ještě jedna věc :) jak říkáš, že jsi je v jiných filmech neviděl ...já ano, tak si je zkus vygooglovat


Obrázek uživatele konysua

http://film.moviezone.cz/harry-potter-a-relikvie-smrti---cast-1/recenze/
tady máš recenzi největšího portálu o filmech v česku. Jsou to dvě recenze dvou recenzentů. Jeden z jich je z toho stejně unešen jako většina z váš. Ten druhý má z filmu stejný pocit jako já. Nechci se přirovnávat k nějakým super extra recenzentům, ale jak vidíš i zkušený recenzent z velkého portálu napsal negativní pojednání o tomto dílu. Je to o názoru člověka. Mě se to prostě nelíbilo.
A neboj se, psát budu dál a s větší chutí ,)


Obrázek uživatele HAWK

konysua, teba sa musím zase zastať. Recenzie sú kvalitné a celkom objektívne. Osobne si radšej prečítam recenziu o nejakom neznámom filme, ako o tomto. Len pokračuj v písaní, aj keď stále vravím že písať o HP si nemusel, lebo to tu už raz bolo a tento film je dosť relatívny. Už len pohľad človeka ktorý si to aj prečítal a toho kto nie bude vždy iný.

Keď sme už pri tom, tak kto z vás čítal Pána Prsteňov? Tam bol podla mňa film lepší ako kniha. Ja som dokázal prečítať 1. diel a 2/3 druhého, potom ma to omrzelo, ale filmy ma bavili celé, od začiatku až do konca. Takže rozhodne sa dá natočiť film, ktorý je lepší ako kniha.

Toto sa proste tvorcom filmov o HP nepodarilo dosiahnuť. Zase tu je rozdiel v tom že kniha je naozaj majstrovsky napísaná, napríklad nejaká malá bezvýznamná poznámka v 1. alebo 2. knihe dá v 7. diely dokonalý význam. A mnoho ďalších vecí.
Aj kedy si niekto pozrel všetky filmy zasebou, tak nikdy nebude mať taký zážitok, ako po prečítaní kníh (aj keby ich čítal niekoľko mesiacov).


Obrázek uživatele konysua

HP je skvělá série na kterou se bude dívat znovu a znovu. Pán prstenů bych shrnul asi takto: první díl byl spíše výpravný a zasvětil do děje. Ale další díl, to bylo něco pro mě. Naprosto dokonalá fantasy bitva o helmům žleb. Tuhle bitvu jsem si pouštěl stále znovu a znovu. No a poslední díl to pěkně zakončil, nic zvláštního.
Jinak díky za podporu, jsi asi jediný :D


Obrázek uživatele jezus

nechapu proc tak negativni reakce.. proste je to jeho osobni nazor co pise na svuj blog.. hold nekdo s tim souhlasi a nekdo ne..

mimoto je tento filmovy blog asi jedinej co jsem cetl a tipuju to tak u spousty lidi..

k HP se vyjadrovat nebudu.. spis se vyzvejknu ke konyho filmovemu koutku.. pekna prace,kdyz uz nevim co bych koukl,tak mrknu sem a neco najdu :)


Obrázek uživatele madvee-tec

tak já sem třeba Pána prstenů čet a uznávám, že film v porovnání s knihou není až tak úplně špatný, až na to že chybí několik velmi důležitých postav, a hodně zajímavých scén. Ale jde to
když si ale porovnám prince dvojí krve film a knihu, tak kdybych nevěděl, že se to jmenuje stejně, vůbec bych neřekl, že je to ono. podle mě nejlepší knižní scény chybí a ve filmu se dá hodně moc scén, které v knize vůbec nebyly.


Obrázek uživatele konysua

Již od prvního dílu harryho pottera je tu ta strašná připomínka: "vždyť tam chybí tolik věcí co bylo v knize". Bohužel, na šestihodinový film by nikdo nešel a na knižní předlohu slyším je samou chválu. Ale jsem filmový fanoušek a né knižní, proto jsem si z tohoto kousku moc neodnesl. Čtenáře chválím, ale já na to sílu nemám. Kdyby měl člověk číst knihu ke každému filmu, to by strávil čas jen čučením do knih. Spousta filmů je dle knižní předlohy a kdybych měl postupovat jako u HP, asi bych přišel o všechen volný čas.


Obrázek uživatele Bugyhardy

Tu jde spíš o to, že ostatní díly celkem seděli ke knižní předloze. Ale 6. filmový díl, to byla prostě katastrofa, parodie, pokus o telenovelu...


Obrázek uživatele Duran_CZECH

MĚ osobně se zdá, že harry potter je stejně točený, jako Stmívání a podobné teenage kraviny pro náctileté...

Když se na to podívá 14ka, cvrkne si do vložky, když se na to podívá chlap ve 25+, řekne si, že to jsou cipoviny, pro 14ky :D

HP byl fajn, první 3 díly. Ostatní jsme se nedodíval - neměl jsem na to sílu.

jinak se mi recene líbí, nejsem takový filmový fanda jako Konysua a proto se rád přečtu něco o filmu, který vůbec neznám a nevím že existuje.

   

PUBLIC: 6 / 16
de_dust2
217.112.171.103:27015 Připojit přes Steam
AIM: 0 / 10
aim_aztec
217.112.171.103:27016 Připojit přes Steam
Deathmatch: 0 / 20
de_dust2
217.112.171.103:27017 Připojit přes Steam
GunGame: 0 / 16
gg_bikini
217.112.171.103:27019 Připojit přes Steam
AWP: 0 / 10
awp_space
217.112.171.103:27020 Připojit přes Steam
Paintball: 0 / 16
cs_paintball
217.112.171.103:27022 Připojit přes Steam
TeamSpeak 3: 2 / 512 ts3.gamester.cz:9987 Připojit na TeamSpeak 3 server
Internetové připojení serveru zabezpečuje společnost AVONET.
Servery jsou umístněny přímo na velkokapacitní lince ve Zlíně, čímž je zajištěna stabilita a rychlá odezva herních serverů.



RSS kanál

Syndikovat obsah

Doporučujeme


Facebook a Twitter

gamester je na facebooku

Follow gamester_cz on Twitter


Credits

Gamester.cz je český portál nejen o legendární hře Counter Strike.


Author: PetaCZ
Design: www.ondrejcarda.com
CMS: Drupal založený na Nitobe

© 2006 Gamester.cz
Jakékoliv kopírování obsahu webu včetně převzetí či šíření článků je bez souhlasu autorů zakázáno.