Gamester - counter strike portal


Filmová recenze - Faster

04 Bře 2011

 Přiznam se, že o tomhle filmu jsem neměl ani tucha že vyjde. Poster byl natolik přesvědčivý a nabitý testosteronem, že nebylo o čem uvažovat. Trailer taky naznačoval parádní akci, rychlé záběry, auťáky, přestřelky, boj tváří v tvář, polonahé ženy, namakaní štramáci. A výsledek?

 

O filmu:

   Režisér snímku (George Tillman Jr.) má za sebou jeden film co stojí za smínku a tím je Ten nejlepší CSFD. Zapíše se dívákům do paměti tímto kouskem?

 

O příběhu:

   Film začíná stylem "What the fuck going on?", jinak řečeno, skočíte do děje bez jakéholi informace proč? co? jak? Hlavní postava v nadlické velikosti, kterou si zahrál Dwayne Johnson (znám také pod wrestling přezdívkou The Rock) se ocitá ve vězení ze kterého je následně propuštěň a v následujících hodinách se začne mstít všem na které tak dlouho čekal. Jeho řádění v ulicích ovšem zajímá i policii a tak se po jeho stopách plíží detektiv, který má problém s dragami a vlastně celkově se životem. Postarší detekvit už to má za pár a do akce se mu moc hrnout nechce, ale jako každý americký muž spravedlnosti je případem pohlcen nakocen se mu plně oddá. Ale není jediný kdo po téhle hordě svalů prahne. Někdo si na něho totiž najal vrahouna. A né jen tak ledajakého, tenhle je dosti ujetý. Je posedlý neustále si dokazovat svou dokonalost  (také má dokonalou kost) a když narazí na svou kořist zjistí, že tohle bude pro něho oříšek, který prověží jeho schopnosti.
   Čekal jsem, že když se film jmenuje tak specificky jako "Faster" tak, že to bude mít v příběhu nějaké své místo, ale ono nic. Jednou se zmíní, že je rychlý a tím to končí. Což si myslím, že je celkem chyba, jelikož s tak pěknou vlastností by se dalo dobře pracovat. Příběh není nic originálního pod sluncem ani nijak zvlášť dobře podaný, hrdina si prostě chodí od jedné oběti k další a střílí je do palice pořádně velkým revolverem, ale vlastně mi to ani nevadilo. Co už bylo horší, že všechnu akci nacpali do traileru. Není čemu se divit, dělá se to běžně, jen to prostě nasere ,) Sporná část filmu je, když hrdina obchází své oběti, a jelikož je to už nějaká doba co mu způsobili to velké trápení, změnili svůj způsob života, mají rodiny a zkrátka žijí poklidný život. No a tady přichází těžká chvilka pro hocha v uplém tričku, "zaslouží si zemřít za svoje činy v minulosti?". Když už se sakra rozhodnu zmasakrovat partičku lidí tak se v průběhu nerozhoduju ne? Na to měl dost času v kriminále. To je přeci hloupost. Aspoň tak já to plánuju s lidma na svém seznamu. Přejdeme rovnou k bodu debil. Celý film šlape jakš takš v pohodě a na konci to musí tak zmastit. Takovou hovadinu musel vymyslet někdo s mozkovou obrnou a tenisovým loktem v koleni. Až mi z toho přeběhl Usain Bolt po zádech jak jsem si na to vzpoměl.

O obsazení:

   The Rock je hrana jak dvě, ale herec to nikdy nebude. Všiml jsem si jediné pasáže kdy se o to snažil. Přišel do domu svých rodičů a v podstatě to promlčel (asi došel papír na scénář). Nasadil skalnatý pohled a když matka domluvila, zvedl se ze židle (v dálce šlo slyšet padat kamení) a odbalvanil se.
   Billy Bob Thornton který si zahrál detektiva něco o herectví věděl a na sním ho trochu zanechal.
   Nájemný zabiják v režiji neznámého Olivera Jackson-Cohena nebyl vůbec špatný a celkem mě zamrzelo, že ve snímku neměl větší ambice.

Verdikt: 5/10

Průměrný příběh s trochou akce a hloupým koncem. Nic jiného než průměr se od tohoto snímku nedá očekávat a kdo nemá příliš v lásce The Rocka tak si může bodík, dva strhnout, což už pak nebude koukatelné. CSFD

Podobné filmy:

Odplata CSFD (hodně vzdálený příklad, ale princip dost podobný, kvalita ovšem ne!)

 

  |     |   Autor: konysua

Obrázek uživatele Majaaczek

kvalitni obsazeni a pohodova akce.. na to mrknu :)


Obrázek uživatele konysua

psal jsem to ve tři ráno, tak omluvte některé nesrozumitelné výrazy a až někdo koukne tak napište váš názor.
děkuji


Obrázek uživatele Majaaczek

Ale koukam na ty screeny :D Na prvnim nema stisknutou spoust a strili :D Na poslednim ma stisknutou spoust a nestrili :D


Obrázek uživatele konysua

ano, ty screeny jsem speciálně upravil ve photoshopu a kdo na to přijde první dostane kožené tanga od davida hasselhoffa. Přijď si pro cenu. Můžeš si je vyzkoušet na místě


Obrázek uživatele LeBaux

ten film je podla mna notne lepsi ako pises :) ja som mu dal 8/10. rock v celom filme povedal 2 vety ale aj tak to bol vyborny herecky vykon.


Obrázek uživatele konysua

Asi si nepochopil smysl recenzí. Recenzent napíše posudek o filmu, který viděl a napíše na něj vlastní názor. Další recenzent napíše zase jiný názor. To, že se ti film líbil neznamená, že někdo z něho nemá dobrý pocit. Matka se dívá na ordinaci v růžové zahradě a z toho zase já nemám dobrý pocit. Ale si první co napsal své hodnocení a byl bych rád, kdyby ses připojil i k ostatním budoucím či minulým recenzím, jelikož máš jiný divácký vkus.


Obrázek uživatele Majaaczek

puvodne jsem podle tveho komentare predpokladal, ze to shlednu a uz ho nikdy neuvidim.. Sehnal jsem si blueray a muj pohled na film je asi takovy: hrozne rad se na nej podivam znova. Pekne si tam hrajou s emocema a na jeho miste by asi kazdy udelal to same.. Pekny film. Navic Maggie v tom zupanku a satech... :)


Obrázek uživatele Majaaczek

puvodne jsem podle tveho komentare predpokladal, ze to shlednu a uz ho nikdy neuvidim.. Sehnal jsem si blueray a muj pohled na film je asi takovy: hrozne rad se na nej podivam znova. Pekne si tam hrajou s emocema a na jeho miste by asi kazdy udelal to same.. Pekny film. Navic Maggie v tom zupanku a satech... :)

   

PUBLIC: 6 / 16
de_dust2
217.112.171.103:27015 Připojit přes Steam
AIM: 0 / 10
fy_iceworld2k
217.112.171.103:27016 Připojit přes Steam
Deathmatch: 0 / 20
de_dust2
217.112.171.103:27017 Připojit přes Steam
GunGame: 0 / 16
gg_dev_platform
217.112.171.103:27019 Připojit přes Steam
AWP: 0 / 10
sniperwar2
217.112.171.103:27020 Připojit přes Steam
Paintball: 0 / 16
cs_paintball
217.112.171.103:27022 Připojit přes Steam
TeamSpeak 3: 5 / 512 ts3.gamester.cz:9987 Připojit na TeamSpeak 3 server
Internetové připojení serveru zabezpečuje společnost AVONET.
Servery jsou umístněny přímo na velkokapacitní lince ve Zlíně, čímž je zajištěna stabilita a rychlá odezva herních serverů.



RSS kanál

Syndikovat obsah

Doporučujeme


Facebook a Twitter

gamester je na facebooku

Follow gamester_cz on Twitter


Credits

Gamester.cz je český portál nejen o legendární hře Counter Strike.


Author: PetaCZ
Design: www.ondrejcarda.com
CMS: Drupal založený na Nitobe

© 2006 Gamester.cz
Jakékoliv kopírování obsahu webu včetně převzetí či šíření článků je bez souhlasu autorů zakázáno.