Gamester - counter strike portal


Filmová recenze - Drive Angry

15 Květen 2011

 Další charakter v podání Nicolase Cage s menší vlasovou úpravou, drsným výrazem a blond číčou po boku.

 O filmu:

  Patrick Lussier nepatří mezi dobré režiséry a na jeho filmografii to jde vidět. Začínal filmovou sérií s nálepkou Drákula, která se zvrhla v tv produkci, což nezvěstí nic dobrého. Světu se ve větším měřítku předvedl s hororem Krvavý Valentýn, který jako jeden z prvních filmů začal ve 3D promítání. Krvavý Valentýn byl v té době nejspíš jediný 3D horor a proto i přes mizernou kvalitu vydělal z kino sálů neuvěřitelných $100mil při prozpočtu $15mil. Drive Angry přišel sice s 3D, ale dnes, kdy je ve 3D opravdu vše co do kin příjde, nijak s výdělkem $10mil neohromil. Studio neuvedlo rozpočet, ale jde si ho přestavit kolem $70mil. Nic než slovo "propadák" mě nenapadá.

O příběhu:

  Milton (Nicolas Cage) uteče ďáblovi z lopaty, aby mohl pomstít svou dceru, kterou zabil vůdce sekty. Navíc má v plánu o úplňku obětovat jeho vnučku, aby mohl peklo prostoupit na zem. Peklu se Miltonův útěk nelíbí a proto pošle svého sluhu, aby jej dostal zpět. 
  Upřímně jen čekám na konci film velkými písmeny nápis "apríl". Děj je tak mizerný, že ho není podstatné ani sledovat, protože se nestane žádný brutální zvrat. Na začátku je dán cíl, že se musí zachránit vnučka a pak už se jen chodí přes mrtvoly, dokud není mission complete. Doposud jsem nezjistil proč pekelník pomáhal Cagovi proti sektaři, který měl v plánu rozpoutat na zemi peklo. Vždyť by jim to akorát přišlo vhod, asi jsem to přehlédl. Už první scéna ve které Cage honí bandu lumpů je jako intro poněkud fádní a nezajímavá. Akce se snaží vypadat nadmíru cool až je to přehnané a kamera ani digitální efekty tomu nijak nepřidávají. Tak špatnou vizuální stránku u filmu s celkem solidním rozpočtem jsem snad neviděl. Digitální krev, promítací plátno při záběrech v autě, otřesné efekty (přestřelka v motelu, kdy kladivo rozbije zrcadlo, záběry na zpomalené letící kulky), vše je prostě špatně. Trochu mi to zavání grindhousem, lehná erotika, ustřelené končetiny se spoustou krve a béčkoý scénář. Rozdíl je v tom, že grindhouse to nebere vážně! Vím, že se jsou v akčních filmech fyzikální zákony trochu rozhozené, ale aby kulka z glocka trefila chlápka do břicha a ten proletí oknem ještě tak nepřirozeně, to se pak člověk na chvíli pozastaví nad logikou. Těchto nesmyslných parádiček je ve filmu spousta, občas se plácnete do čela, občas se i zasmějete. Dialogy jsou vedeny na úrovni mrtvých opic s downovým syndromem. Nevím co je to za trend vytvářet tak katastrofální dialogy ze kterých nezjistíte nic podstatného a když už, tak podané takovým stylem, že by to řekl lépe i mickey mouse. Hudební doprovod vytvářel nejspíš hluchoněmý brat režiséra (jde postřehnout vrozená debilita). Jakýsi texaský rock nastříhaný tak, že vyloženě kazí scény. 

O obsazení:

  Nicolas Cage ztvárnil ještě horší charakter než v honu na čarodějnice. Snažil se házet drsné hlášky, promlouvat v krátkých výstižných větách hrubým hlasem a do toho dělat neskutečně trapné ksichty. Ať už toho proboha nechá!
  Amber Heard je příležitostná herečka a modelka. Má krásné prsa, vlasy, zadek, dokonalý makeup, prsa, nohy, zadek, ale hrát neumí, což neznamená, že není příjemné zpestření.
  William Fichtner je skvělý herec, kterého mám rád a jen on zachránil tento film od úplné mizérie. Jeho výstupy mě vždy probrali a pobavili. Opravdu parádní ztvárnění pekelníka. Po celou dobu se naprosto vymyká zbytku filmu a jede si takovou svoji show a jede si ji dobře.
  Kvůli Billyho Burkeho jsem si musel stáhnou titulky, protože měl pro mě naprosto nesrozumitelný dialekt a tím mi naháněl strach. Jinak to byl úplně neškodný záporák děsivý asi jako pražák v ostravě.

Verdikt: 2/10

Opravdu jsem od toho filmu čekal minimálně dobrou akci a nějaký ten příběh. Možná kdyby se vynechala ta blbost se seknou a Cage by soupeřil jen s pekelníkem, mohlo to být lepší. Nicméně režie, které chybí jakákoliv inovace a chuť něčím překvapit nemůže na kvalitě snímku přidat. Opět mizerné dialogy z úst mizerných herců, odporné efekty a zpomaleně nudná akce si vyžádala propadák. Větší  prostor pro Williama Fichtnera by rozhodně neuškodil, ale stejně by to nic nezachránilo a to jsem se na to opravdu těšil. CSFD
 

Podobné filmy:

Ghost rider

 

  |     |   Autor: konysua

Obrázek uživatele Majaaczek

Pral bych si recenzi na Fast Five :)


Obrázek uživatele konysua

pošli prachy, zajdu do kina. Ale podle většiny recenzí je to jeden z nejlepších akčních filmů posledních let, takže se na to opravdu těším.


Obrázek uživatele Majaaczek

do kina na to jit nechci, ale urcite koupim DVD..


Obrázek uživatele juhelak

ten Cage v posledni dobe hraje jen béčkový filmy..totalne se tim zkompromitoval tak ho lepsi reziseri do tech ackovejch uz ani nechtej..prej bere vsechno protoze ma nejaky dluhy a narocnou manzelku.. nevim jakej jeho film byl jako nejaka spicka..ted uz je to tak ze kde hraje on bude to bejkarna za par mega..viz carodejuv ucen, hon na carodejnice a ted tohle. Posledni dobrej byl snad Con air..


Obrázek uživatele konysua

Ano, Cage druží velké peníze na daních a vede rozmařilý život (kdo by nevedl). Aby tohle všechno dal do pořádku, musí mu jeho agent shánět hlavní role několikrát do roka. Za hlavní role se samozřejmě platí jinak než za vedlejší. A myslím si, že za chvíli mu nebudou schopni nabídnout roli ani v těch béčkových filmech.
Není to špatné herec, dokonce má oscara za hlavní roli v Leaving Las Vegas. Ale jeho herecký styl se stává ohraný, protože jeho postavy jsou na jedno brdo, drsňák (na kterého už nějakou dobu nevypadá), hrozné hlášky a v neposlední řadě jeho ohromná mimika a přehnané herectví z kterého si už mnoho lidí udělalo srandovní sestřih na YT.
Příští rok má vyjít další Ghost Rider ( :D ). Mé očekávání je nulové.


Obrázek uživatele mini

Ještě Lord of War byl hodně slušnej, pak už to s ním šlo docela z kopce no. Každopádně musím říct, že na Drive Angry jsem byl v kině(bylo to zdarma) s partou kamarádů a jako "vypni a bav se" film to fungovalo naprosto v pohodě. Čekali jsme ptákovinu, dostali jsme ptákovinu. Navíc perfektním Fichtnerem.

PS: 70 mega je podle mě hodně vysoký číslo. Ten rozpočet bych si dokázal představit tak na 40-50 maximálně.


Obrázek uživatele konysua

Někdy zůstává rozum stát nad tím kolik se do takových filmů vrazí peněz a jak to nakonec vypadá


Obrázek uživatele rabbit

sklamanie, dnes som si to chcel pozret.....


Obrázek uživatele konysua

tak jestli jsi se na to chtěl podívat tak se na to podívej. Pak napiš jak to dopadlo.


Obrázek uživatele rabbit

no teraz som to dopozeral, a mal si pravdu je to pekna <>


Obrázek uživatele The_vampire_Lestat

prave som dopozeral a je to blbost...

   

PUBLIC: 6 / 16
de_dust2
217.112.171.103:27015 Připojit přes Steam
AIM: 0 / 10
fy_pool_suite
217.112.171.103:27016 Připojit přes Steam
Deathmatch: 0 / 20
de_dust2
217.112.171.103:27017 Připojit přes Steam
GunGame: 0 / 16
gg_sand_v1
217.112.171.103:27019 Připojit přes Steam
AWP: 0 / 10
sniperwar2
217.112.171.103:27020 Připojit přes Steam
Paintball: 0 / 16
cs_paintball
217.112.171.103:27022 Připojit přes Steam
TeamSpeak 3: 0 / 512 ts3.gamester.cz:9987 Připojit na TeamSpeak 3 server
Internetové připojení serveru zabezpečuje společnost AVONET.
Servery jsou umístněny přímo na velkokapacitní lince ve Zlíně, čímž je zajištěna stabilita a rychlá odezva herních serverů.



RSS kanál

Syndikovat obsah

Doporučujeme


Facebook a Twitter

gamester je na facebooku

Follow gamester_cz on Twitter


Credits

Gamester.cz je český portál nejen o legendární hře Counter Strike.


Author: PetaCZ
Design: www.ondrejcarda.com
CMS: Drupal založený na Nitobe

© 2006 Gamester.cz
Jakékoliv kopírování obsahu webu včetně převzetí či šíření článků je bez souhlasu autorů zakázáno.