Gamester - counter strike portal


Filmová recenze - Černá smrt (Black Death)

28 Úno 2011

 Poslední dobou se snažím najít nějaký dobrý, ucházející, koukatelný horor a ne a ne se k nějakému dostat. Minulý týden jsem tento film zahléd v půjčovně a poté co jsem se nachal na csfd informovat, že je to horor a navíc z dob křížáků, nic mi nebránilo tomu abych si ho vybral.

 

O filmu:

   Hned na úvod bych uvedl na pravou míru jak je to se žánrem. Na csfd se film představuje jako Drama/Mysteriózní/Horor. Do prvních dvou se trefili, ale kde se tam připletl horor, to netuším. Ano, občas jeden z křižáckých hrdinů napíchne ošklivého banditu a ano, všichni kdo ve filmu hráli byli odporně špinaví a nejspíš nevyholení! Ale proč ten horor. To se nikdy nedozvíme. 
   Dalo by se čekat, že atmosféra filmu bude nějakým způsobem unášející, jelikož se natáčelo v anglickém klášteři, lese a dřevěné vesničce (něco na způsob skanzenu). Bohužel vše zkazila nudná kamera, která se málo kdy odvážila podívat z ptačí perspektivy. Barevné podání nebylo nijak výrazné, až mdlé. Škoda, takové maličkosti filmu přidají na váze.
   Na kostýmech nebylo co vymýšlet. Železná košile, plátěné roucho, meč do pazoury a jde se.

O příběhu:

   Příběh je lákadlem každého snímku (až na avatara!) a zde se velice povedl. Skupina bývalých křižáků a hrdlořezů je vyslána biskupem do vesnice v močálech, aby zjistila proč v ní nikdo neumírá na mor, který se šíří a pustoší celou zem. S sebou byli nuceni vzít mladého mnicha, který se sám přihlásil, aby jim pomohl s nalezením oné vesnice. Jak velitel bojovníků tak mnich měli své tajemnství o kterém se dozvíte, jen když se na film podíváte. Navíc má film nečekané rozuzlení ,)
   Příběh hodnotím velkým plus, sice mohl být o něco hlubší a tím pádem by se snímek prodloučil, ale rozhodně by to nebylo na škodu.

 O obsazení:

   Obsazení mě své světlé i stinné stránky. Mezi ty světlé patří jednoznačně Sean Bean, jakožto velitel božích bojovníků. Můžeme ho znát také z hollywoodského trháku Pár Pařmenů, kde si zahrál Bobromila nebo také z už o něco méně známé trilogie Pán Prstenů. Herečka Carice van Houten patří mezi ženy na které se rádo dívá, moc toho herectví neukázala, ale stála hezky. Celkově film nemá nijak velkou úroveň hereckých výkonů, ale co je moc to je moc. Hlavní postava, mnich Osmond, měl neskutečně nateklé pysky. Nevím jestli je to botoxem, ale rozhodně by mě zajímalo jak vypadá z profilu. Navíc, většinu film probrečí a ve zbytku má skleněné oči. Zbytek "herců" jež je v bandě Seana Beana je opravdu k popukání. Jeden plešatec s pověstí naprostého úchyla, znásliňovače a prznitele malý dětí se opravdu vyznamenal. Herec si nejspíš myslel, že bude autentické když se přikrčí, vyplázne jazyk, začne si před obličejem hrát s dýkou a vyhazovat jednu hlášku za druhou. . . no a nebylo, ale pobavil jsem se u něho slušně. A zakončím to staříkem, který má v jedné ruce palcát a v druhé meč a kosí je tam jak u Waterloo, nějak mu to nemůžu uvěřit.

 

Verdikt: 6/10

 Film hodně získává svým poutavým příběhem, ale ztrácí na vizualitě a obsazení. Vyřešením všech neduhů by to byla opravdu prvotřídní podívaná. 
CSFD

 

Podobné filmy:

Solomon Kane (Solomon Kane) CSFD
Hon na čarodějnice (Season of the Witch) CSFD

 

  |     |   Autor: konysua

Obrázek uživatele juhelak

pěkne. mam rad historický filmy (teda ne parodie typu 10000 bc.) snad tohle bude trochu sofistikovany podobně jako Vikingové, ktery mam rád.


Obrázek uživatele konysua

až koukneš tak prosím napiš svůj názor ať vím jak se ti to líbilo


Obrázek uživatele juhelak

Tak videl sem to. Kdyz budu brát ze to je malorospočták, tak to bylo celkem fajn..nejvic me prekvapila ta autenticnost bojovy sceny a pak toho mučení..Cekal sem nejakou tragedii ve stylu polskýho zaklínače :D


Obrázek uživatele konysua

Zaklínač je něco jedinečného ve svém žánru.
Mučení a vraždění bylo opravdu povedené


Obrázek uživatele juhelak

zaklinac je fajn..ale ja blbec nemel koukat na ten serial..to snad tocili za 50 korun dil..hnusilo se mi to..jako ze elf je kazde kdo ma celenku atd..ty bojovy sceny jako by se sermovali deti nekdy na písku..


Obrázek uživatele konysua

Co bys chtěl od národu který nemá ani na dabing ,)

   

PUBLIC: 6 / 16
de_dust2
217.112.171.103:27015 Připojit přes Steam
AIM: 0 / 10
fy_snow3
217.112.171.103:27016 Připojit přes Steam
Deathmatch: 0 / 20
de_dust2
217.112.171.103:27017 Připojit přes Steam
GunGame: 0 / 16
gg_dev_platform
217.112.171.103:27019 Připojit přes Steam
AWP: 0 / 10
awp_ruins
217.112.171.103:27020 Připojit přes Steam
Paintball: 0 / 16
cs_paintball
217.112.171.103:27022 Připojit přes Steam
TeamSpeak 3: 21 / 512 ts3.gamester.cz:9987 Připojit na TeamSpeak 3 server
Internetové připojení serveru zabezpečuje společnost AVONET.
Servery jsou umístněny přímo na velkokapacitní lince ve Zlíně, čímž je zajištěna stabilita a rychlá odezva herních serverů.



RSS kanál

Syndikovat obsah

Doporučujeme


Facebook a Twitter

gamester je na facebooku

Follow gamester_cz on Twitter


Credits

Gamester.cz je český portál nejen o legendární hře Counter Strike.


Author: PetaCZ
Design: www.ondrejcarda.com
CMS: Drupal založený na Nitobe

© 2006 Gamester.cz
Jakékoliv kopírování obsahu webu včetně převzetí či šíření článků je bez souhlasu autorů zakázáno.