Gamester - counter strike portal


Filmová recenze - 127 hodin (127 Hours)

14 Bře 2011

 Na tohle jsem se velice těšil. Film podle skutečné události a to velice nepříjemné události. Zajímalo mě, jak se režisér vypořádá s malým prostorem pro natáčení a co předvede James Franco.

O filmu:

   127 hodin bylo nominováno na oscara za nejlepší film (Králova řeč), nejlepšího herece v hlavní roli (Colin Firth - Králova řeč), nejlepší hudbu (The Social Network - Trent Reznor, Atticus Ross), nejlepší píseň (Toy Story 3: Příběh hraček - We Belong Together) a nejlepší střih (The Social Network). Bohužel ani na jednu sošku nedosáhl. Danny Boyle má za sebou výtečnou režisérskou práci a o jeho kvalitách na tomto filmu jsem neměl pochyby.

O příběhu:

   Píše se duben roku 2003 a 26-letý Aron Ralston se vydá do Utahu, aby zde strávil víkend lezením po skalách. Bohužel to nebyl jen víkend. Aron se prochází v úzké průrvře a při seskakování se současně uvolní balvan, který mu přikurtuje ruku ke skále. Aron chvíli nechápe co se stalo a pak se pustí do práce. Jakožto inženýr si vytvoří pár udělátek, které mu na nehostinném místě usnadní pobyt. Po ruce má digitální kameru, na kterou nahraje vzkaz pro své rodiče. S tenčícími zásobami vody a jídla se tenčí i jeho čas na přežití.
   Myslel jsem, že film bude vypadat následovně: 60% flashbacky a zbytek záběry jak se snaží dostat z díry. K mému překvapení se flashbacky jen mírně dostali ke slovu. Je až neuvěřitelné, že velká většina filmu je točena na pár centimetrech, kde kamera snímá mimiku herce. Což o to, to by dokázal natočit každý, ale ono to opravdu baví! Nevšiml jsem si pocitu nudu po celý čas filmu, neustále se něco děje, když už Aron nezkouší jak se z toho dostat, tak příjde filozofická část, kde se pozastavuje nad svým životem a čeho všeho dosáhl. Děj se dostane do hlavní části velice brzy. Aron vyjede s autem, projede se na kole, potká nějaké holky a po 15 minutách od úvodu už je v díře. Kamera se taky předvedla. Ukazuje nádherné scenérie z národního parku a kamera, kterou se natáčí sám Aron je velmi autentická. Aron jí má u sebe a je vlastně jedena z hlavních myšlenek filmu. Natáčí svoje rozloučení s rodinou, kamarády a partnerkou. Všechny emoce které film nabící, bezmoc, nostalgie, jak fyzická tak psychická bolest, všechny jsem je prožíval s ním. Herec dokázal vtáhnout diváka do děje a jen tak ho nepustit. Scénař nebyl žádný oříšek, který se musel zpracovávat měsíce. Samotný aktér incidentu sepsal velice podrobnou knihu o svém zážitku a scénář se ho plnohodnotně drží. Dočetl jsem se, že některé scény byly tak brutální a nechutné, že je radši vynachali. Můžete si být jistí, že scény jsou naprosto autentité a mnohdy i zjemněné pro blaho některých diváků. Film nepostrádá ani humor o který se postaral James Franco (scéna z ranní show byla naprosto geniální). Filmu po technické stránce nemám vůbec nic vytknout. A však, na film s takovým nábojem by se slušela stopáž něco přes dvě hodiny. Byl by to sice nadlidský výkon, ale za tu hodinu a půl si člověk natolik neužije. Pro mě No.1 v roce 2010

O obsazení:

   James Franco už má své místo v hollywoodu díky spider-manovi a mé oblíbené komedii Travička zelená. U mě za 127 hodin toho oscara vyhrál. Jeho mimika a cit pro situaci byla famózní. Mít z 90 minut 70 ksich přes celé plátno a obecentsvo zaujmout, to už chce něco do sebe. 

Verdikt: 9/10

Můj nejlepší film za rok 2010. Film podle skutečné události s famózní režií, kamerou, soundtrackem a obsazením. Jeden bodík si nezasloužil za svou průměrnou filmovou délku 90 minut, ale už tak je to dost záhul. CSFD

Podobné filmy:

Útěk do divočiny CSFD 

  |     |   Autor: konysua

Obrázek uživatele gemkio

na tenhle film sem videl trailer a vypada to vazne zajimave navic znami my rikali ze je to opravdu dobre tak sem zvedav az bude chvilka urcite sosnu


Obrázek uživatele konysua

chtěl jsi napsat koupím že? To nic, to se mi taky stává :D


Obrázek uživatele 4154

Film patri urcite mezi ty ktery si pustim vickrat a ta brutalni scenka je fakt pekna... nevim jak ja bych se v takove situaci zachoval, ale nejspis ne tak jak ten typek.


Obrázek uživatele konysua

Jsem si celkem jist, že bych umřel u situaci kdy mi spadne nůž. Umlátil bych se o ten kámen ať to mám rychle za sebou.


Obrázek uživatele Hulmiho Ukolen

Pěkný film, 70%
Podobné klaustrofóbické téma má Buried ( http://www.csfd.cz/film/264747-pohrbeny/ ).


Obrázek uživatele konysua

Buried mi ani nepřipomínej. Díval jsem se na to a občas tam byly takové scény, že se dočista zhaslo a nevydával se žádný zvuk jen to dýchání. A jak on si tam dýchá tak najednou usnu a probudím se až ráno.
Asi nejlepší film do postele jaký znám.


Obrázek uživatele Hulmiho Ukolen

:-D musíš si to pustit nahlas a hlavně se vžít do té jeho situace. Kdo se na to bude jenom dívat, tak z toho nic mít nebude, ale já bych třeba nechtěl být pohřbený zaživa, radší aby mě spálili :-)


Obrázek uživatele The_vampire_Lestat

tohto herca mam rad takze si to pravdepodobne pozriem


Obrázek uživatele Arachi

Už jsem tento film shlédl a byl velice, velice masakrální... Nejvíce zábavná scénka mi přišla, když si sám mluvil rozhovor. :-D Jinak výborný film s precizním obsazením.


Obrázek uživatele juhelak

S tou samomluvou je to přesný, ja sám to zažívám, když vypadnu nekam do míst kde nepotkáš týdny člověka..stačí tak dva dny a už si sam pro sebe mluvíš a ani nepotřebujes bejt nekde zavalenej. Kazdýmu přijde ze by nekde na pustym ostrove o rozum neprišel..ale pravdou je že jo. :)


Obrázek uživatele uzivatel

obcas samota neni to nejhorsi:)..
http://www.csfd.cz/film/158505-pad-do-ticha/

   

PUBLIC: 6 / 16
de_dust2
217.112.171.103:27015 Připojit přes Steam
AIM: 0 / 10
fy_iceworld2k
217.112.171.103:27016 Připojit přes Steam
Deathmatch: 0 / 20
de_dust2
217.112.171.103:27017 Připojit přes Steam
GunGame: 0 / 16
gg_ak_fun
217.112.171.103:27019 Připojit přes Steam
AWP: 0 / 10
awp_thepark
217.112.171.103:27020 Připojit přes Steam
Paintball: 0 / 16
cs_paintball
217.112.171.103:27022 Připojit přes Steam
TeamSpeak 3: 4 / 512 ts3.gamester.cz:9987 Připojit na TeamSpeak 3 server
Internetové připojení serveru zabezpečuje společnost AVONET.
Servery jsou umístněny přímo na velkokapacitní lince ve Zlíně, čímž je zajištěna stabilita a rychlá odezva herních serverů.



RSS kanál

Syndikovat obsah

Doporučujeme


Facebook a Twitter

gamester je na facebooku

Follow gamester_cz on Twitter


Credits

Gamester.cz je český portál nejen o legendární hře Counter Strike.


Author: PetaCZ
Design: www.ondrejcarda.com
CMS: Drupal založený na Nitobe

© 2006 Gamester.cz
Jakékoliv kopírování obsahu webu včetně převzetí či šíření článků je bez souhlasu autorů zakázáno.