Gamester - counter strike portal


Duran_CZECH: a tak poznávám Android

06 Bře 2011

Přátelé, tak jsem se před týdnem konečně rozhoupal a pořídil si nový telefon - chytrý (nebo jak se jím nadává..). Jde o model Gratia od výrobce HTC - již prodiskutovaný model na Gamesteráckém fóru.  Rád bych napsal pár poznatků k tomu, co jsem zatím na Androidu viděl super a co mě třeba zklamalo - což může být i výrobcem, ne zrovna Androidem.

 

Po třech letech stálého používání Sony Ericssonu V630i (Model pro trh Vodafonu) jsem se konečně odhodlal, a přešel na něco více IN... přecejen, staré telefony nemají v sobě věci jako Facebook či twitter klienty, takřka dokonalé webove prohlížeče a hlavně svižnost telefonu jako takového. Měl jsem odpolední směnu a pro telefon jsem si zašel před práci, abych si s tím večer mohl hrát - bohužel, nevydržel jsem to a ještě v šatnách fabriky (před začátkem směny) jsem telefon rozbalil, narval do něj rychle SIM kartu a čekal, co na mě vybafne po zapnutí přístroje. Telefon se zapnul - což byl úspěch bodu jedna, přece jen jde o čínského výrobce, který své telefony vyrábí bůh ví kde...  Tak tedy - po zapnutí jsem se rychle zorientoval v prostředí Androidu (bratr má HTC Desire, což je softwarově stejné). Co mě zarazilo bylo to, kolik aplikací už tam je od výroby nahrané (Adobe reader, readery balíčku Office MS, všelijaké blbosti a bikárny, které člověk možná ani nepoužije). Co mě naopak překvapilo na první pohled - telefon hned našel polohu, vypsal počasí, teplotu, aktualizoval čas... zatímco telefon se takhle aktualizoval přes internet - já nevěděl, kde se to dá vypnout, protože jsem doposud neměl žádný výhodnější balíček pro internetové služby v mobilu - takže jen díky zapnutí jsem utratil cca 70kč :-D (je dost možné ,že se mě průvodce na internet ptal a já ho potvrdil - nevím, něco jsem rychle "pocvakal" a přeskočil vše, co se dalo - tlačil mě čas, byl jsem v práci).

 

Po pár minutách jsem zdárně připojení vypnul a začal se věnovat věcem v telefonu. Snažil jsem se co nejrychleji vkopírovat kontakty ze SIM do telefonu. Nějak jsme se ztrácel, tak jsem to nechal tak - vždyť se nic neděje, telefonní blízkých znám z hlavy.... odložil jsem ho tedy do kapsy a dal se do práce, nebyl už čas na hraní. Večer po příchodu z práce, jsem se telefonu začal věnovat, vlastně jsem si hrál skoro celou noc - znáte to, chlap jak dostane hračku do ruky ..... A před spaním jsem si nastavil budík, abych neprospal celé dopoledne...

 

Co mě zarazilo, budík po vypnutí přístroje prostě nezvonil - nefungoval vůbec  ... to mě vážně zarazilo, že základní budík v OS Androidu prostě nefunguje po vypnutí - tohle totiž měl vychytaný i starý Siemens C35i. Další věc - jsem hodně závislý na muzice, poslouchám pořád - kvalita reproduktoru v přístroji stojí fakt za nic (je to asi jako poslouchat hudbu jen na výškovém reproduktoru). Proč mě to překvapuje ? Ani nevím, starý Sony E. totiž hrál pěkně i na reproduktoru, s trochou nadsázky se dá říct, že telefon měl při reprodukci i nějakou dynamiku. To u HTC fakt nenajdu - tedy aspoň u modelu Gratia ne... a když se rozhodnete tedy pro kvalitnější poslech na sluchátkách, zhrozíte se ještě více, to je zvuk jak z plechovky Kosteleckých párků... tudy vlak nejede. Co je super - disponuje samicí pro 3,5mm jack - tak jsem tam okamžitě narval Koss PortaPro a konečně jsem se dočkal pěkného přednesu hudby. Další nasrání ale přišlo během chvíle, když jsem zjistil, že základní přehrávač hudby nemá žádný equalizer, který by jsem si mohl nastavit podle svého ucha. (dokonce ani mnou stažená aplikace Winamp nemá equalizer). Tohle mě fakt naštvalo, každé album má jiný zvuk, jiný rozsah frekvencí a já si rád s equalizerem hraji.  Další věc - doba výdrže telefonu... ta je fakt krátká, mám jej týden a při nižším používání mi vydržel na baterii dva a půl dne, když si s telefonem hraji, tak je to zhruba jeden a půl dne. Tohle je ale daň za dnes relativně rychlý hardware telefonu a u jiných výrobců to není moc odlišné, co jsem četl.

 

A teď k těm příjemnějším věcem....

Hned po zapnutí jsem byl rád, že telefon reaguje opravdu tak, jak jsem si představoval - tedy ovládání přes kapacitní display. Stačí opravdu velmi lehce po telefonu "jezdit" palcem a telefon reaguje dokonale. Display, byť je TFT (AMOLED má až Desire u HTC), je krásně barevný, rozlišení (480x320) je taky super, žádný viditelný rastr se nekoná (jako např. u HTC Wildfire - 320x240). Telefon je obecně hodně svižný, nezasekává se a to jsem do něj už pár aplikaci nacpal, pořád je stejně rychlý, práce je pohodlná. Fotoaparát mě taky překvapil - kvalitou nijak extra, ale autofocus se hodí při focení "na rychlo" textů a momentek (5Mpix to ale opravdu není, možná tak komprimovaných). Protože Android je práce Googlu, všechny kontakty, maily, zprávy se dokonale synchronizují s Google účtem a Gmailem.

Již předinstalovaná aplikace pro YouTube je taky super, přehrává video ve vysoké kvalitě, takže se dá říct, že mám o zábavu na WC postaráno . Nechybí ani FB klient, Twitter a já nevím co všechno ještě je, moc jsem to zatím neodzkoušel. Celkově, na Android jde sehnat tolik aplikací, že by to člověk nestihl všechno prozkoušet snad za celý život. O tom možná jindy (kdo zná nějaké užitečné, šup sem s názvy ). 

No je tam toho fakt dost, co mě potěšilo a částečně položilo či rozesmálo, jak je to dneska v prdeli, jeden účet na googlu a ovládáte vše (ano, možná si časem uvěříte přes telefon i kávu).

Takže tak začíná má cesta s Androidem, doufám že se bude stálé zlepšovat a rozšiřovat, aby to stálo za to .

A co vy ? Jaké máte zkušenosti s Androidem, jaké pozorujete rozdíly mezi jednotlivými OS (iOS, Android, Win. mobile a další) ?

  |     |   Autor: Duran_CZECH

Obrázek uživatele ^bEnQo

Pekný článok. :) Mám Desire a s tou výdržou je to dosť slabé.
A tiež budem rád, ak sem niekto hodí nejaké zaujímavé aplikácie. :)


Obrázek uživatele 4154

Ja mam sice iPhone, ale vetsina vyvojaru dela aplikace pro vsechny OS.

Nejvic pouzivam
Shazam - Staci mu pustit kousek pisnicky a napise jeji nazev (bratrova nokia to mela uz predinstalovany)
Teamviewer - sdilena plocha
Slovníček
Nejlepsi prekladac je asi Word Lens (na ten mam bohuzel slabej mobil)
Jinak myslim ze v zadnym smartphonu by nemel chybet google goggles,

A co se tyka baterky tak bych si vypl polohove sluzby ty jsou podle me zbytecny. Potom kontrola emailu/pocasi/FB a twitter statusu bych si nedaval kazdych 5 minut, ale nakej delsi interval.
A neinstaluj si flash...Apple vi proc si ho do svojich mobilu nepousti ;)


Obrázek uživatele Duran_CZECH

Když jsme u toho Shazamu, taky jsme ho našel ve Čtvrtek, kámoš mi to doporučil, super aplikace, akorát free verze umožňuje jen 5 odposlechu za měsíc, co jsem koukal po warezu, nikde jsem neviděl crackovanou verzi, nevíš o nějaké ?


Obrázek uživatele 4154

To nevim ja se o androidy nikdy moc nezajimal...


Obrázek uživatele Lafore

na iPhone je este premakanejsia plikacia tohto typu a je free a ma neobmedzeny pocet tagov, tak skus ci nie je aj na android markete - SoundHound


Obrázek uživatele monk

tak ja ma BADU a budik je na tom stejne, prehravac ma equalizer takze pohoda, od zacatku umi cist pdf atd. Co se me nelibi je FB klient.


Obrázek uživatele Duran_CZECH

co se ti na FB klientu nelibi ? :] Me se zda docela dobrej, jednoduchy :]


Obrázek uživatele Majaaczek

Ja mam Vivaz Pro.. Je tam sice symbian, ale na telefon si nemuzu stezovat. Budik mi klekne pouze v pripade, ze je baterka uplne vystavena, coz se mi stava jednou za deset let.. Baterka vydrzi tri dny, pri dennim hrani mp3.. eq. to ma, takze pohodicka :) Dobre utracenych 11 papiru..


Obrázek uživatele Sairus_Virus

Já jsem si pořídil HTC Desire HD Mašinka parádní 4,3 palcový display je přesně na moje gusto baterka sice nic moc, ale jinak jsem spokojený. Equalizer tam mám taky a za cenu 500 Kč mesicně s unlimited text,minutes and internet mi telefon dodává zábavu do života.


Obrázek uživatele Duran_CZECH

no jo Dolfiku, tak Desire HD, to uz je zase jina liga :] musis mi ho pak ukazat :]


Obrázek uživatele Lafore

unlimited net? ja si u vodafone mozem dat maximum 500MB co je smiesne malo na mesiac a potom FUP mi znizia tak rychlost ze to okrem chatu je takmer nepouzitelne, velmi slaba ponuka netu a za nekrestanske peniaze


Obrázek uživatele Majaaczek

500 MB ti je malo? to na tom telefonu stramujes zivot, nebo hrajes online CS??? Na telefon to bohate staci a kazdy telefon, ktery je schopny zrat tolik dat ma zaroven i wifi, tak treba ja osobne se doma pripojuju na wifi a setrim data od operatora. + u ceskeho vodafonu mam moznost dat i 3GB pripojeni, ale tech 600 MB co mam je az dost :)


Obrázek uživatele Lafore

ano ten 3GB som si dal uz aj ja, doma mam tiez wifi, ale ked si vonku tak tych 500mb je malo. Kebyze si na to davam naozaj pozor, checkujem na co kliknme tak ano, ale ja sa nechcem obmedzovat, viem ze si kliknme na co chcem a pripadne ked chcem tak zdelam net aj do ntb a to je paradny zrac dat


Obrázek uživatele Majaaczek

tak samozrejme PC zere data mnohem vice, nez mobil.. Ale sakra pokud nestahujes tydne filmy na mobil, tak obycejnym surfenim venku nemuzes dat 500MB data.. to proste nejde..


Obrázek uživatele Lafore

To si len ty myslis, ked vyuzivas Plny potencial aplikacii na mobile tak to v pohode minies, mapy, dropbox, videa, maily a podobne ficury si dost spapaju :)


Obrázek uživatele Majaaczek

jasne.. dropbox.. Pokud si tam ukladas velke soubory, tak se nediv.. a videa to same.. Si stahni film na pc a pak si ho tam nahraj pres kabel ne? A pokud myslis YOUTUBE, tak to je zase tvuj boj,. Nevim, proc bych mel na mobilu sledovat 3 hodiny nejaka videa.. Pokud neco potrebuju nutne vyhledat a nepocka to na PC, tak snad staci tri videa a vic neni treba. Za minuly mesic jsem prehral nejakych 20 videi na YT, stahnul spoustu aplikaci, chodim na web, facebook, pocasi aktualizuju co hodinu a porad jsem pod 500 MB..


Obrázek uživatele Lafore

Nie ja nepozeram a ani nestahujem videa. Nevravim, ze youtube pozeram 15 krat denne, ale jednoducho,ked nieco chcem pozriet, tak sa neobmedzujem a pozriem to. Dalej, ked som v CR, tak na pokoji wifinu nemam, ale zase mam p s netom, ale vacsinu casu aj tak travim vonku. Dalej na dropbox nedavam velke subory, pozeram tam klasicke subory MS office: word, excel, acces a project. Urcite nemrham datami, ale pouzvanim sa jednoducho minu.


Obrázek uživatele dw4rF_cz

Já si právě objednal Nokii E71. Sice to neni nejnovější hit, ale mam v piči. Navíc má všechno co od telefonu chci. A především hardwarovou qwerty klavesnici, coz sem hledal. A za cenu za kterou ho mam (novej telefon, v zaruce), bohate staci.

Jinak Android je OS budoucna. Ta moje nokie sice bezi na Symbianu, ale ja to tak nejak neresim, nejsem na to nejakej puntickar, a neresim jestli na jinym OS nabehne aplikace o 0,65s rychlejc :D

A stezovat si na reproduktor na hudbu u telefonu? No tak :D Reproduktor na tel hudbu nikdy neprehraje aby fakt hezky znela, je jasny ze z toho se to nebude dat poslouchat.

Jinak CG k telefonu a at slouzi :)


Obrázek uživatele Duran_CZECH

No jasne, cas taky neresim, ze je neco o sekundu rychlej inactene, to je zanedbatelne, me na Symbianu sral spise nedostatek aplikace - proste jich neni tolik jako na Android.

No to je pravda, neni to nic na poslech, ale precejen, stary SE byl skvely spolecnik ve sprse, neexistovalo jit na WC nebo do sprchy bez telefonu, protoze jsem na nem vzdy poslouchal a hralo to lepe, nez ty male radia do koupelen a podobne ''vergly''.

Diky :] zatim jsem s nim hodne spokojeny, doufam teda, ze i neco vydrzi :]


Obrázek uživatele Anonym

pěkný článek jinak aplikace sám jsem nezkoušel ale http://www.svetandroida.cz/%C2%B5torrent-remote-ovladnete-torrenty-ze-sv... pokud používáš torrenty tak si myslim užitečná věcička


Obrázek uživatele Majaaczek

Tak ja ve ctvrtek poridil HTC Desire a jsem spokojen :)

- vydrz baterie (pri slabem pouzivani kolem dvou dnu) to je jasne. jsem zvykly, ze kazdou druhou noc pripojuju na stavu. Nesere me to :)

- Ovladani a prehlednost - Po dvou dnech hrani jsem se do toho dostal a plne ovladam svuj telefon

- Aplikace - pres market se da stahnout mraky levnych aplikaci, nebo i zdarma a telefon tak jeste vic dostanete do ruky. (Napr task manager)

- Pripojeni - predtim jsem mel SE Vivaz Pro a uz na nem jsem mel pripojeni za 17 korun na den. To na zakladni start telefonu staci i datove. Je logicke, ze telefon bude nacitat ruzne aktualizace. Staci si prostudovat manual :D

- hudba - reprodukce pres sluchatka je skvela, co se tyce repraku, tak pokud vim, tak jde o telefon, ne o hifi vez, takze je jasne, ze tam daji nejaky vyskovy reprak aby bylo dobre lidem rozumnet kdyz mluvi a neduni jim tam nejaky bordel v pozadi.

- ekvalizer - zkus se mrknout do marketu, jestli tam neni nejaka free aplikacka s ekvalizerem :) musis hledat :)


Obrázek uživatele Duran_CZECH

Už mám přehrávač s EQ, ikdyž nevím proč, nepodporuje vzdálený ovladač na sluchátkách (nevím jestli to je na DESIRE taky, na mikrofonu u sluchátek jsou i 3 tlačítka a to se u přehrávače hodí.

S baterkou to máme na stejno - jinak konečně si přestal kupvoat sračky typu LG a podobné hokus pokusy a koupil si něco, co je chváleno od všech. Bratr má Desire asi půl roků je s ním hodně spokojený.


Obrázek uživatele Majaaczek

jo ja si taky nemam na co stezovat. Akorat ted musim byt porad v pohotovosti a nemam jak vyzkouset trvanlivost baterky. porad musim byt ready, takze kdyz muzu, tak jsem pripojeny ny notebook a dobijim :D za hodinu jedu na slovensko.. 8 hodin ve vlaku.. to bude bomba. nahral jsem si tam 12 hodin filmu, tak snad to vydrzi :D

   

PUBLIC: 6 / 16
de_dust2
217.112.171.103:27015 Připojit přes Steam
AIM: 0 / 10
fy_buzzkill
217.112.171.103:27016 Připojit přes Steam
Deathmatch: 0 / 20
de_dust2
217.112.171.103:27017 Připojit přes Steam
GunGame: 0 / 16
gg_bikini
217.112.171.103:27019 Připojit přes Steam
AWP: 0 / 10
awp_map
217.112.171.103:27020 Připojit přes Steam
Paintball: 0 / 16
cs_paintball
217.112.171.103:27022 Připojit přes Steam
TeamSpeak 3: 1 / 512 ts3.gamester.cz:9987 Připojit na TeamSpeak 3 server
Internetové připojení serveru zabezpečuje společnost AVONET.
Servery jsou umístněny přímo na velkokapacitní lince ve Zlíně, čímž je zajištěna stabilita a rychlá odezva herních serverů.



RSS kanál

Syndikovat obsah

Doporučujeme


Facebook a Twitter

gamester je na facebooku

Follow gamester_cz on Twitter


Credits

Gamester.cz je český portál nejen o legendární hře Counter Strike.


Author: PetaCZ
Design: www.ondrejcarda.com
CMS: Drupal založený na Nitobe

© 2006 Gamester.cz
Jakékoliv kopírování obsahu webu včetně převzetí či šíření článků je bez souhlasu autorů zakázáno.