Gamester - counter strike portal


Kebab KRIMI: 3. Bezohlední řidiči aneb Jak to dopadá když řídí blbec

14 Zář 2009

Dobré a chutné pondělí Vám přeji. Dneska si budeme povídat něco málo o hazardérech za volantem a řidítky, rádoby rallye pilotech a bikerech, kteří se prohánějí po českých rozkopaných a polorozbořených silnicích. Těšíte se na doslova masové fotky?


Každý z nás někdy potkal na silnici debila. Člověka, který se řídí heslem „dvojitá plná čára = předjížděj opatrně“. Silné auto, motorka nebo třeba náklaďák, pán je mistr světa a na asfaltu bude omeleta (fotky si ukážeme v článku ;) ). Jak to dopadá, když takový magor nezvládne řízení? Jaké jsou osudy lidí, kteří na bezohlednost nebezpečných řidičů doplácejí? Pojďme se na to podívat.

Nezřídka souvisí dopravní nehody také s alkoholem. Jeden takový případ se stal loni v prosinci u obce Vroutek, kudy každou chvíli jezdím za přítelkyní. Byla sobotní noc a parta mladých dívek se potřebovala dostat z maturitního plesu z Podbořan domů do Vroutku. Zavolali si proto taxi a doufaly, že se v chladné noci co nejrychleji dostanou do tepla domova. To se ale bohužel nestalo. Opilý řidič taxislužby nebyl schopný bezpečně dovézt dívky do tři kilometry vzdálené obce. Po projetí železničního přejezdu ztratil nad vozem kontrolu a havaroval odrazem od protijedoucího automobilu přes stromy do pole. Osmnáctiletá studentka, která se vracela domů ze svého maturitního plesu a jedenadvacetiletá kamarádka, za to zaplatily životem. Celou zprávu si můžete přečíst zde.

 

Další pán na holení pochází z řad dobrovolných dárců orgánů, rádoby motorkářů. To je tak, když motorkář předjíždí kolonu vozidel, ze které se otáčí řidič automobilu, který nemá trpělivost nebo čas, aby si mohl v koloně postát. Tento motorkář dokázal se svým strojem otočit auto, do kterého narazil, na bok. Takže devadesát určitě nejel. Jak takoví hazardéři dopadají ukazuje následující fotka...


Poslední případ, který tady popíšu, se stal minulou neděli (6.9.) asi 700 metrů vzdušnou čarou od místa mého bydliště. V tu dobu jsem sice doma nebyl, ale měl jsem možnost vidět následky, když jsem tam projížděl odpoledne. Řidič černé Octavie dostal na obchvatu Postoloprt u benzínky Macháč nápad, že předjede pomaleji jedoucí vozidla. V tomto úseku se běžně jezdí tak devadesát až sto (nevím tedy, proč riskoval a stejně předjížděl), je to mírná levotočivá zatáčka přes most. Pán tudíž šlápl na plyn, vjel do protisměru a ejhle, on na něj čumí nárazník Fordu Focus a v závěsu jedoucí bílé Octavie. Uznejme, že pán je opravdu korunní blbec, ale co tomu dává ještě chillipapričku navrch je to, že v autě vezl nepřipoutanou dvanáctiletou dívku. Ta zraněním na místě podlehla a řidič, který nehodu zavinil, byl letecky transportován do nemocnice s těžkým zraněním. Celá zpráva je tady.

Takových nehod je jen v mém okolí spousta a spousta, u našeho domu (bydlím v zatáčce) se za posledních deset let staly minimálně čtyři nehody, což je myslím dost. Naposledy tam romský spoluobčan bez řidičáku jedoucí jako kráva obtočil auto kolem sloupu elektrického vedení a probořil sousedovi zeď do zahrady. Předtím tu borec otočil dvakrát přes střechu trabanta, Romové s žigulem nám čumákem očesali kůru z břízy před domem a pár let zpátky opilý Rom skončil u souseda v předzahrádce přilepenej střechou ke stěně domu. A to prosím mluvím jen o té straně zatáčky, ve které bydlíme my ;)

 

Když to teď zpětně píšu a uvědomím si, že tam, kde před několika dny zemřela mladá dívka, každou chvíli jezdím sám, opravdu se bojím toho, abych nepotkal na silnici podobného cvoka, kterého asi nebaví žít. Jestli se chce zabít, má kolem silnice spoustu stromů, ale vždycky by si měl člověk uvědomit, že nehodou nezkazí život jen sobě, ale také svojí rodině, rodinám lidí, které veze a rodinám lidí, které do té nehody zaplete. Asi každý (kromě řidičů „kloboučníků“, kteří jsou nebezpeční zase trochu jinak) by si měl ujasnit priority, jestli je důležitější být někde včas a zvyšovat riziko nehody, nebo radši přijet o pár minut později, ale bezpečně.

 

Teď pár otázek na mé ctěné čtenáře. Jaké máte zkušenosti s prasaty na silnicích (dwarfe a majáku, nechte si dvojsmysly pro sebe, ostatní pochopili, že prase = řidič blbec)? Co si myslíte o bodovém systému a jakou jinou prevenci byste navrhli? Zažili jste někdy dopravní nehodu? Co by se muselo změnit, aby ubylo nehod? Pište, ať je co číst ;)

 

 

  |   Tags:   |   Autor: Kebab

Obrázek uživatele Anonym

Jen chci uvest, ze motorkari "darci organu" nejsou....kdyz maji smrtelnou nehodu tak z jejich organu zbyde jen drcena kasicka...


Obrázek uživatele Duska

což o to, já boural s autem, autobusem (několikrát), i "me vs. car" ...

1. autobus MHD, ledovka, sloup -> průlet přes půl autobusu ;)
2. autobus, vyrušení řidiče, výjezd mimo vozovku a převrácení busu na bok -> pohodka nakonec
3. v autě, nepozornost, machrovinky -> jen takové varování
4. nasrání, agresivní jízda, podcenění zatáčky, 35 tis škoda na autě.
5. brusle, špatný výběr trati, fail -> pokuta 300,-

Bodový systém -> urcitě by mohl být tvrdší pro alkohol, atd,


Obrázek uživatele Anonym

kdyz to tak ctu tak ja mel teda velke stesti, nikdy jsem neboural s nicim a v nicem:) a to jsem jel i 56 km do plzne na mol(nezopovednost jako krava,ale byly 4 rano)


Obrázek uživatele juhelak

ja zatim nic..ale prejel sem jezka :o( jinak ted cestou do liberce z prahy je vtipny sledovat ty koleje od pnaomatik jak z prostredku silnice najendou z neznamych duvodu vedou do pole nebo do svodidel nebo na konci koleji cerstvy pařezy:D


Obrázek uživatele NULAms

vrahu ! :-) to já kočičku ale přežila, snad :-)


Obrázek uživatele monk

Tak ja sem jedno v zime skoncil v prikoqd. A pak spritelkyni sme bourali blbec v bavoraku nedal prednost, prej pres mokry okno nevidel (lehce prselo) a felda na odpis. Akorat znamej se zabil tak 2 rokx nazpet o vanocich bylo to ve zpravach. 2 auta mladych jeli na nocni msi a nevybrali stejnou zatacku a z kazdyho auta 2 mrtvi.


Obrázek uživatele Majaaczek

Ja myslim, ze tu zavorku v poslednim odstavci sis mohl odpustit.. Nevim co bych mel v tomhle tematu vymyslet za kokotiny...

Jinak k tematu:

Mne osobne stacila sobotni nocni projizdka Decinem. Od Tesca podel nabrezi nam vede pekna rovna silnice.. Je to rovne jak horizontalne, tak i vertikalne.. Proste dokonala vec. Jenze ouha, na chodniku kolem lampy je obmotany Renault Scenic... Jak se tam dostal? Diky znamym u polici, ktera tu vec na miste vysetrovala jsem byl informovan, ze 18ti letemu klukovi bylo pujceno auto rodicu.. Ten po ceste z tesca Predjizdel 50kou jedouci felicii avsak co si budeme povidat, do protismeru je na tom miste sjezd z mostu no a zrovna tam sjizdelo nejake auto.. CHlapec se lekl a misto brzdy slapl na plyn a snazil se co nejrychleji zaradit pred felicii.. Bohuzel v rychlosti kolem 110 km/h nezvladl navrat do pruhu a skoncil v lampe.. Informace hodinu po nehode zneli, ze kluk byl s vaznym poranenim odvezen do nemocnice.

O hodinku pozdeji, jsem jel vyzvednout kamose do Music Clubu Arena.. Kousek pred arenou je po dlouhe rovince takova pekna pravotociva zatacka.. Asi 35° doprava a 30° stoupani.. Tak si tam jedu a zase z dalky vidim modre majacky.. Na miste bylo krome 3 policejnich vozu i dva hasicske.. Nejaky mistni frajirek s poladenym Golfem II jel zrejme dost rychle do zatacky (pro informaci v te zatacce je dosti zvlneny asfalt od brzdicich autobusu), na jedne vlne ho to vykoplo a on skoncil ve zdenem plote kufrem napred uplne cely tak, ze mu na chodnik couhal jen predni naraznik. Auto totalne doladene a ridic opet s nekolika zlomeninami a v bezvedomi odvezen do nemocnice..

Diky bohu, ze mam tohle obdobi za sebou a ze moje nehoda skoncila jen srotovanim auta a nulovym poctem ranenych osob..

Timto koncim muj dvojsmyslny vstup..


Obrázek uživatele mAio

Moj nazor a postoj - nemam rad vodicov, ktori maju slabe auta a jazdia ako pretekari, napr. vodic Fabie junior s 1.2HTTP jazdi ako rally jazdec a auto je bez vybavy a motorizacia nanic. 99% vodicov silnejsich aut a skusenejsich jazdi opatrnejsie ako vodici slabsich aut. Jazdim rychlo, ale opatrne, nehodu som nikdy nemal, ani divoku koliziu. Idem tak ako dovoluje viditelnost, naco sa citim a ake mam auto, ci som nato auto zvyknuty a viem aky tam bol robeny servis.
Motorky - nechapem, ako mozu ludia tak lietat na motorkach po cesko/slovenskych cestach. Priklad u nas cesta pod lesom, jazdi sa tam kto nepozna cca 70km/h. Oproti mne idu 3ja postupne na motorkach a tipujem cez 100km/h a neverim, ze ti chalani by vedeli spravit nieco v tzv. krizovej situacii - za zakrutou traktor ? mrtvi !!! demencia.
Kto jazdi vie o com sa hovori, ide o zivoty a zdravie.


Obrázek uživatele dw4rF_cz

Alkáči, z tohodle bych si prdel nedělal :)

Jinak je fakt že hovada na silnici jsou a bohužel budou. Tady u mě za barákem kus je kruháč, a už na něm byly 3 nehody (z toho jeden smrťák) což prostě nechápu demenci těch řidičů, který jedou směrem od centra (povolená rychlost 90) kurháč je z dálky vidět, dostatečně, značení že tam ten kruháč je tam taky je, i omezení rychlosti před ním na 70 a pak na 50 km/h... Bohužel v takovýh případech, to především odnesou ty co za to nemohou, a zmrdi který to zaviněj, si vesele jezdí s podmínkou dál jak prasata.

Chlast za volantem už vubec ne, tam bych postih ještě zvýšil. Líbilo se mi třeba na srazu kluci, ty co řídili, prostě zodpovědný, a nepili. A tak by to mělo bejt. Bohužel blbci se najdou vždycky a všude (viz například majáčkova historka) blbečcí s Golfama (nic proti těm kteří s nima jezdí normálně) který si vy hypernově koupí imitaci hliníku na víko od nádrže, myslejí si jaký jsou mega tuneři a hnedka to jdou někde osolit, a pak jak to dopadá...

V český lípě byl jednou smrták, dva kluci, bráchové, jeden čerstvě řidičák, si to srali rychlejc než by měli, předjížděli tam kde neměli, no a vlítli do avie, jeden na místě mrtvej, druhej v nemocnici.. bylo jim tušim 18 a 20. Rodiče se z toho myslim ještě do dneška nevzpamatovali (je to asi 3 roky zpátky)

   

PUBLIC: 6 / 16
de_dust2
217.112.171.103:27015 Připojit přes Steam
AIM: 1 / 10
aimtrain
217.112.171.103:27016 Připojit přes Steam
Deathmatch: 0 / 20
de_dust2
217.112.171.103:27017 Připojit přes Steam
GunGame: 0 / 16
fy_snow3
217.112.171.103:27019 Připojit přes Steam
AWP: 0 / 10
sniperwar2
217.112.171.103:27020 Připojit přes Steam
Paintball: 0 / 16
cs_paintball
217.112.171.103:27022 Připojit přes Steam
TeamSpeak 3: 7 / 512 ts3.gamester.cz:9987 Připojit na TeamSpeak 3 server
Internetové připojení serveru zabezpečuje společnost AVONET.
Servery jsou umístněny přímo na velkokapacitní lince ve Zlíně, čímž je zajištěna stabilita a rychlá odezva herních serverů.



RSS kanál

Syndikovat obsah

Doporučujeme


Facebook a Twitter

gamester je na facebooku

Follow gamester_cz on Twitter


Credits

Gamester.cz je český portál nejen o legendární hře Counter Strike.


Author: PetaCZ
Design: www.ondrejcarda.com
CMS: Drupal založený na Nitobe

© 2006 Gamester.cz
Jakékoliv kopírování obsahu webu včetně převzetí či šíření článků je bez souhlasu autorů zakázáno.