Gamester - counter strike portal


Filmová recenze - The Mechanic

28 Úno 2011

 Jsem toho názoru, že akčňáky od dob Arnordů, Stallonů, Willisů za moc nestojí. Naštěstí má nová generace také co nabídnout a Jason Statham má v tomhle směru slušně rozjetou kariéru ( série Kurýr, Expendables, Zastav a Nepřežiješ, Rallye smrti).

O filmu:

   V dnešní době těžké narazit na něco originálního jak ve světě hudby tak filmu. Ani ti mechanika to mu není jinak. Jedná se o remake filmu Mechanik zabiják (The Mechanic) z roku 1972 s Charlesem Bronsonem v hlavní roli CSFD. Původní film jsem neviděl, tutíž nebudu porovnávat. Režisér snímku (Simon West) toho nemá moc za sebou, ale Lara Croft - Tomb Rider a Generálova dcera nejsou špatné filmy a dá se čekat, že se za pár let něčemu naučil a ukáže to na své práci.

O příběhu:

   Příběh bych nazval akční klasikou. Nájemný zabiják, který žije na odlehlém místečku a v tomhle případě opravdu parádní baráček, který vypadá nevinně, ale je napráskanej zbraněma po půdu. Sám hlavní hrdina je od přírody kliďas, pokud nedojde na práci, je pořádný, citlivý a vše si dopředu naplánuje na sekundy přesně. Vše šlape jak hodinky až se jednou dozví, že jeho učitěl, přítel a informátor zradil společnost a to se nedělá. Tak staříka na fofrkáře oddělá, ale potká jeho syna, který si živil kriminální činností a za úmyslem pomstít otce žádá mechanika o výcvik aniž by věděl, že ho zabil právě on.
   Toť vlastně vše k příběhu, jelikož pak už se jen zabíjí a to ve velkém stylu. Ano, zabíjení je v tomto snímku opravdu parádní a to vším co je po ruce, ovšem střelné zbraně vedou. Nelezlo na mozek, proč v každém akčním filmu střílí do těla. Za prvné to nevypadá pěkně, když přiběhne komparzista na scénu, koukne na hrdinu a než mrkne začně se třepat jak sulc a stříkají z něho litry krve a v tom horším případě sebou jenom třepe a krev nikde. Takhle se to prostě nedělá. Mechanik a jeho parťák dobře ví kde je to posvátné místečko pro kulku. Samozřejmě není to co frag to hlava, ale přišlo mi to ideálně namixovaný aby si divák užil a nenudil se ani u jedné mrtvoly. Ještě mi tam chyběla dvouhlavňová kulovnice, kterou by vypráznil do Justina Biebera před výlohou MacStore s nějakou kulervoucí hláškou jako "na ty pYčo plesnivá". Ale to už by zavánělo oscarem.
   Nejhnusnější a neodpustitelná chyba je délka filmu a jeho náhlý konec. Film byl v nejlepším a najednou šlus. Jako kdyby na plac přišel producent a řekl "Nejsou prachy, balíme, šup šup. Všechno mente a naložte do auťáku i chlebíčky. Kurva nežer ty chlebíčky, řekl jsem naložit!". Škoda, něco tak podstatné by se nemělo zanedbávat.

O obsazení:

   Jason Statham je hlavní trhák snímku s jeho svalama, dlouhýma nohama a nějaký speciální boty který dokážou ukopnout chlapovi hlavu. Hledal jsem v enciklopedii pojem sval, ale u sebe jsem ho nenašel. Ještě mu to jeho našteření pořád jde a budu doufat, že vydrží a nedostane se na podobnou dráhu jako van Damme nebo Segal.
   Poměrně milé překvapení byl jeho parťák (Ben Foster), který měl vypadat jako sfetovanný kriminálník. Nebylo těžké uvěřit. V akci si také počínal dobře. Nejlepší scénu filmu bych označil jeho dostaveníčko s análním pánem.

Verdikt: 6/10

Svižná, povedená a častá akce bez zbytečného tlachání, povyšuje snímek na nejlepší akčńák poslední doby. Naprosto hloupé ukončení filmu ubírá aspoň dva body. CSFD
 

Podobné filmy:

Všechny povedené akčňáky se Stathamem
Specialista CSFD
Nájemní vrazi CSFD

 

 

 

  |     |   Autor: konysua

Obrázek uživatele gemkio

Jason je jeden z mych oblibenych hercu, takze urcite kouknu.


Obrázek uživatele konysua

až koukneš tak prosím napiš svůj názor ať vím jak se ti to líbilo


Obrázek uživatele madvee-tec

tak sem to taky viděl, je to dobry, teda až na ten konec, ten konec se mi zdál trošku moc předvídatelnej, ačkoliv to možná není špatně. Jen se mi trošku nelíbí ten zvyk amerických hrdinů neumírat, případně plánovat smrt svého vraha na začátku filmu :D

a Konysua, doufám, že budeš v tomhle blogu pokračovat :D


Obrázek uživatele konysua

díky moc, dneska bych měl něco nahodit


Obrázek uživatele 4154

Rychle neco hazej... ted jsem se dodival na novej s.w.a.t. a zacinam se nudit :D

   

PUBLIC: 6 / 16
de_dust2
217.112.171.103:27015 Připojit přes Steam
AIM: 0 / 10
fy_pool_day
217.112.171.103:27016 Připojit přes Steam
Deathmatch: 0 / 20
de_dust2
217.112.171.103:27017 Připojit přes Steam
GunGame: 0 / 16
gg_mz_egyptian
217.112.171.103:27019 Připojit přes Steam
AWP: 0 / 10
awp_india
217.112.171.103:27020 Připojit přes Steam
Paintball: 0 / 16
cs_paintball
217.112.171.103:27022 Připojit přes Steam
TeamSpeak 3: 0 / 512 ts3.gamester.cz:9987 Připojit na TeamSpeak 3 server
Internetové připojení serveru zabezpečuje společnost AVONET.
Servery jsou umístněny přímo na velkokapacitní lince ve Zlíně, čímž je zajištěna stabilita a rychlá odezva herních serverů.



RSS kanál

Syndikovat obsah

Doporučujeme


Facebook a Twitter

gamester je na facebooku

Follow gamester_cz on Twitter


Credits

Gamester.cz je český portál nejen o legendární hře Counter Strike.


Author: PetaCZ
Design: www.ondrejcarda.com
CMS: Drupal založený na Nitobe

© 2006 Gamester.cz
Jakékoliv kopírování obsahu webu včetně převzetí či šíření článků je bez souhlasu autorů zakázáno.